Επιστολή Ιερώνυμου στον Τσίπρα: Τα Θρησκευτικά μετατρέπονται σε κατηχητικό | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT

Επιστολή Ιερώνυμου στον Τσίπρα: Τα Θρησκευτικά μετατρέπονται σε κατηχητικό

Δημοσίευση: 12:11 μ.μ. | 28/9/16
epistoli-ieronimou-ston-tsipra-ta-thriskeftika-metatreponte-se-katichitiko

Κριτική στον Νίκο Φίλη

Αυστηρή κριτική για την συμπεριφορά του απέναντι στην Εκκλησία ασκεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Νίκο Φίλη, με επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα και τους αρχηγούς των κομμάτων, στην οποία λέει, μεταξύ άλλων, πως ο υπουργός Παιδείας
«αδίκησε ένα χρήσιμο μάθημα, στοχοποίησε και περιθωριοποίησε τους θεολόγους - εκπαιδευτικούς, εμφανίζοντάς τους ως μισσιονάριους, που διεξάγουν θρησκευτική προπαγάνδα μέσα στην σχολική τάξη».

«Η Εκκλησία δεν κρύβεται πίσω από το Σύνταγμα. Η σχέση του ελληνικού λαού με την ορθόδοξη πίστη είναι ενεργό συλλογικό βίωμα με ιστορικό βάθος. (...) Η Ορθοδοξία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την σύγκριση με τα άλλα θρησκεύματα και δόγματα», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος.

«Σε αντίθεση με την άποψη περί μη προσκολλήσεως στο παρελθόν, πιστεύω ότι τα μαθήματα των Θρησκευτικών, της ελληνικής γλώσσας, λογοτεχνίας και ιστορίας αποτελούν αναγκαία μαθήματα ταυτότητας και διαδραματίζουν σοβαρό ρόλο στη διαμόρφωση του φρονήματος των αυριανών ελλήνων πολιτών», συμπληρώνει.

«Το συμπέρασμα είναι ότι το μάθημα των Θρησκευτικών τώρα πλέον έγινε “κατηχητικό” μετά τις Υπουργικές Αποφάσεις της 13.9.2016, διότι προσπαθεί, με σαφή πολιτικά κριτήρια, να κατηχήσει και να στρατεύσει τους μαθητές σε μια εκκοσμικευμένη στάση απέναντι στο θρησκευτικό φαινόμενο. Παράλληλα συντηρεί μία θεολογικά ρηχή προσέγγιση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, εκμηδενίζοντας την ιδιαιτερότητα του ορθόδοξου δόγματος και της χριστιανικής παράδοσης, αφού τα καταβιβάζει και τα μελετά στο επίπεδο του απλού κοινωνικού ή φιλοσοφικού κινήματος, όπως ο τροσκισμός ή η οικολογική κίνηση», καταλήγει ο Αρχιεπίσκοπος.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου


Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών