NEWS ALERT

eBANNERS_ARIEL_pods__970x250

Φωτίου: Οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία δεν κάνουν τίποτα (βίντεο)

Δημοσίευση: 11:44 π.μ. | 28/9/16
fwtioy-oi-perissoteroi-dhmosioi-ypallhloi-sta-ypoyrgeia-den-kanoyn-tipota

"Δημόσιοι υπάλληλοι μας υπονομεύουν - Διευθυντές στέλνουν εγκυκλίους μόνοι τους και κόβουν επιδόματα" ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου - Σφοδρές αντιδράσεις από εργαζόμενους που κάνουν λόγο για "τσουβάλιασμα"

Σωρεία αντιδράσεων για τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου, η οποία σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμύρνη ανέφερε, ότι οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία "δεν κάνουν τίποτα" και στο υπουργείο που τους ξέρει "έναν έναν" το "25% δουλεύει και οι υπόλοιποι την υπονομεύουν".

Μιλώντας σε τοπικό κανάλι, ανέφερε λίγο πριν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: "Ανασυγκροτηθήκαμε με τέσσερα δεν. Δεν έχουμε media. Ούτε στις εφημερίδες, ούτε στα κανάλια, ούτε στα social media. Δεν έχουμε αρμούς στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μόνο 15 ανεξάρτητα σχήματα είναι περισσότερο φιλικά σε εμάς. Δεν έχουμε συνδικάτα φιλικά σε εμάς. Πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια. Και τέλος υπάρχει εχθρικό κράτος που έχει δομηθεί ολόκληρο πάνω στις πελατειακές υποσχέσεις των προηγούμενων".
Αν δεν είχα νομικούς συμβούλους δίπλα μου, για αυτά που μου φέρνουν να υπογράψω θα πήγαινα φυλακή
Τόνισε πως οι συντάξεις δεν θα κοπούν περαιτέρω και πως οι δηλώσεις της στο παρελθόν έχουν παρερμηνευθεί. "Είχα πει ότι αυτή η χώρα που έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ με μείωση 50% του εισοδήματος των νοικοκυριών, είναι μια χώρα που έχει χαρακτηριστικά κράτους που βγαίνει από πόλεμο. Κυρίαρχο μέλημα ήταν να μην κοπούν οι συντάξεις. Τα media μεταδίδουν ό,τι θέλουν για άλλους σκοπούς. Για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να καθαρίσει το τηλεοπτικό πεδίο και να επαναφέρει τη νομιμότητα".

Για τους δημόσιους υπαλλήλους στα υπουργεία, είπε χαρακτηριστικά:

"Όντως δεν κάνουν τίποτα και αυτό είναι μια άλλη ιστορία και θα τη συζητήσουμε και αυτή είναι η εμπειρία μου μέσα από το πώς δουλεύουν τα υπουργεία. Είναι ένα κράτος που καθόμαστε εμείς από πάνω και από κάτω μας υπονομεύει το σύμπαν. Μας υπονομεύουν. Αν δεν είχα εγώ νομικό σύμβουλο από το πρωί μέχρι το βράδυ με αυτά που μου φέρνουν να υπογράψω θα ήταν να πάω φυλακή.

Και για να εξηγούμαστε. Το 25% του υπουργείου μου είναι νέα παιδιά και αυτά συνεργάζονται μαζί μας, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεξιοί, ό,τι να' ναι. Εμείς δεν ζητήσαμε πολιτικά φρονήματα αλλά είναι άνθρωποι που ξέρουν γράμματα και μας βοηθάνε. Όχι με αυτοθυσία αλλά μας βοηθάνε. 25% είναι διευθυντικά στελέχη που μας υπονομεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Στέλνουν εγκυκλίους και μετά λένε στα κανάλια ότι η άκαρδη Φωτίου έκοψε τα τάδε επιδόματα. Έχει στείλει ο διευθυντής μόνος του εγκύκλιο που κόβει το επίδομα. Τι να σας πρωτοπώ;". Σημειώνεται πως αρχικά έκανε λόγο για ένα 15% "που δουλεύουν" το οποίο ανασκεύασε σε 25% αμέσως μετά.


Αντιδράσεις των εργαζομένων του υπ. Εργασίας στις δηλώσεις της κας Φωτίου

Τρίωρη στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου έως και τις 10 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στο υπουργείο σε συνέχεια των δηλώσεων Φωτίου.

Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Εργασίας εξέφρασαν, γι αυτήν τη δήλωση, την έντονη δυσαρέσκειά τους κάνοντας λόγο για αυταρχικές συμπεριφορές, αναίτιες επιθέσεις και προσβολές, κατηγορώντας την κυρία Φωτίου ότι λασπολογεί καλώντας την, να κατονομάσει αυτούς που την υπονομεύουν.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ: "Δεν δεχόμαστε την συλλήβδην απαξίωση των υπαλλήλων και του δυναμικού του υπουργείου και καλώ την κυρία Φωτίου να ανασκευάσει τις δηλώσεις της που θίγουν τους 1.100 εργαζομένους του υπουργείου".

Τις παραπάνω αναφορές της αναπληρώτριας υπουργού Θ. Φωτίου καταγγέλλει και η "Αγωνιστική Συσπείρωση" στο Δημόσιο.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου αναφέρει:

"Οι απαράδεκτες δημόσιες αναφορές της αναπληρώτριας υπουργού Φωτίου στη Νέα Σμύρνη, ότι "οι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία όντως δεν κάνουν τίποτα …αυτή είναι η εμπειρία μας από το πώς δουλεύουν τα υπουργεία" και ότι στο υπουργείο Εργασίας που μας "ξέρει έναν – έναν, το 15% συνεργάζονται μαζί μας ….το υπόλοιπο 25% (!!!) είναι τα διευθυντικά στελέχη που μας υπονομεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, στέλνουν μόνοι τους εγκυκλίους…έχει στείλει ο διευθυντής μόνος του εγκύκλιο που κόβει το επίδομα", δεν προκαλούν καμία έκπληξη ούτε αποτελούν "κεραυνό εν αιθρία".

Τις ίδιες συκοφαντικές αναφορές ενάντια στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα ακούγαμε και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφαρμόζει με ιερή ευλάβεια το τρίτο Μνημόνιο, τσεκουρώνει ακόμα παραπέρα τις συντάξεις, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και τις υπηρεσίες του υπουργείου που είναι αρμόδιες για τον έλεγχο της εργοδοτικής ασυδοσίας, ιδιωτικοποιεί βασικά κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες, έχει το απύθμενο θράσος να μεταθέτει τις ευθύνες για τη βάρβαρη πολιτική της στους υπαλλήλους.

Καθημερινά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύει ότι επέλεξε και επιλέχτηκε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υλοποίησης των δεσμεύσεων των μνημονίων, των επιταγών του κεφαλαίου, των κατευθύνσεων της ΕΕ. Ότι επιλέχτηκε να κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου και της ΕΕ, συνεχίζοντας στην ίδια αντιλαϊκή ρότα των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γιατί σε αυτή τουλάχιστον τη φάση κατέχει καλύτερα από τις παραδοσιακές αστικές πολιτικές δυνάμεις την τέχνη της εξαπάτησης και χειραγώγησης του λαού. Η λάσπη ενάντια στους εργαζόμενους αποτέλεσε και αποτελεί χρήσιμο εργαλείο προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις, να σκύψουμε το κεφάλι, να βάλουμε πλάτη στην προώθηση της βάρβαρης πολιτικής.

Ως “Αγωνιστική Συσπείρωση” καλούμε όλους τους συναδέλφους να αντιδράσουμε αποφασιστικά μπροστά στο νέο κύμα μέτρων που έρχεται και θα ενταθεί. Να βγούμε στο προσκήνιο επιθετικά για τα συμφέροντά μας, της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας που υποφέρει. Να ενισχυθεί η πάλη για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, η απόκρουση των νέων μέτρων στα Εργασιακά, το χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας.

Χρέος όλων μας είναι η ανάδειξη των προβλημάτων και δικαιωμάτων μας ενώ στο στόχαστρό μας πρέπει να βάζουμε τους πραγματικούς ενόχους που χειροτερεύουν τις συνθήκες ζωής μας. Είτε αυτοί φορούν μπλε, πράσινα ή ροζ κουστούμια. Καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς διαχειριστές – εντολοδόχους των μεγαλοεπιχειρηματιών, που αύριο σίγουρα θα υποστηρίζουν με κλαψουρίσματα ότι τα χθεσινά τους λεγόμενα παρερμηνεύτηκαν από τα μίντια.

Να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας! Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Υπάρχει άλλος δρόμος! Με το ΠΑΜΕ περνάμε στην αντεπίθεση!".

Πηγή: news247

- ARIEL PODS 1+1 ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕΡΕΣ! Αγόρασε τώρα!

Διαβάστε Ακόμα

Σχόλια Αναγνωστών

Ροή Ειδήσεων