Ένοχοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που βασάνισαν τον Καρέλι | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT

Ένοχοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που βασάνισαν τον Καρέλι

Δημοσίευση: 12:35 μ.μ. | 13/10/16
enochi-i-sofronistiki-ipallili-pou-vasanisan-ton-kareli

Αναμένεται η ανακοίνωση των ποινών

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχους τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που βασάνισαν τον αλβανό βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις φυλακές της Νιγρίτας.

Ένας εκ των κατηγορούμενων δεσμοφυλάκων κρίθηκε ένοχος για βασανιστήρια, στην πλημμεληματική του μορφή, ενώ ο διευθυντής των φυλακών, που αντιμετώπιζε την πράξη της υπόθαλψης εγκληματία, αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών. Το δικαστήριο αποσύρθηκε ενόψει της εκφώνησης των ποινών.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο παραπέμφθηκαν να δικαστούν συνολικά 14 σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Όπως αποφάσισε το δικαστήριο ο θάνατος του 42χρονου Καρέλι δεν συνδέεται με τα βασανιστήρια και ως εκ τούτου μετέτρεψε την αρχική κατηγορία, που ήταν αυτή της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων, από τα οποία επήλθε ο θάνατος ατόμου, σε πρόκληση βασανιστηρίων, που είχαν ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη του θύματος.

Το δικαστήριο αποφάσισε να χορηγήσει σε όλους τους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και επιπλέον σε κάποιους εξ αυτών το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών