Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η μεγαλύτερη αύξηση επιβατικής κίνησης στην Ε.Ε. | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η μεγαλύτερη αύξηση επιβατικής κίνησης στην Ε.Ε.

Δημοσίευση: 3:32 μ.μ. | 10/10/16
s-venizelos-i-megaliteri-afxisi-epivatikis-kinisis-stin-e-e

Στην 23η θέση με 18 εκατομύρια επιβάτες

Το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» εμφάνισε το 2015, σε σχέση με το 2014, τη μεγαλύτερη αύξηση επιβατών (+19,1%) στην Ε.Ε. Με 18 εκατ.
επιβάτες, δηλαδή σχεδόν όσους εξυπηρέτησε το αεροδρόμιο του Μιλανου «Μαλπένσα», καταλαμβάνει την 23η θέση μεταξύ των αεροδρομίων της Ευρώπης. Οι επιβάτες πτήσεων εσωτερικού ήταν 6,4 εκατομμύρια, οι επιβάτες ενδοευρωπαϊκών πτήσεων ήταν 8 εκατομμύρια και οι επιβάτες για πτήσεις εκτός Ε.Ε. ήταν 3,6 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαΐκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) τα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης είναι το «Χίθροου» του Λονδίνου (75 εκατ. επιβάτες), το «Σαρλ Ντε Γκολ» του Παρισιού (65 εκατ.) και το Μάιν της Φρανκφούρτης (60 εκατ.).

Όσον αφορά την Ελλάδα το σύνολο των αεροδρομίων της χώρας εξυπηρέτησαν το 2015 περίπου 42 εκατομμύρια επιβάτες. Σε σχέση με το 2015 καταγράφεται αύξηση 7,6%. Εξ αυτών περίπου 7,5 εκατομμύρια ήταν οι επιβάτες των πτήσεων εσωτερικού, 27,5 εκατομμύρια οι επιβάτες των πτήσεων εξωτερικού εντός Ε.Ε. και 7 εκατομμύρια οι επιβάτες των πτήσεων εκτός Ε.Ε.

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών