Σύνδρομο άρνησης της πραγματικότητας από τον Λοβέρδο | Greek-iNews.gr

Σύνδρομο άρνησης της πραγματικότητας από τον Λοβέρδο

Δημοσίευση: 4:47 μ.μ. | 11/10/16

Με την απλούστευση πως είναι απόλυτο ψέμα, ο συνήγορος των καναλαρχών και ενίοτε των τραπεζιτών, Ανδρέας Λοβέρδος, ισχυρίστηκε για πολλοστή φορά ότι δεν υπάρχει κανένα τρίγωνο της διαπλοκής

Απ’ ό,τι φαίνεται ο υπερδανεισμός ΜΜΕ με όρους «αέρα - πατέρα», τον οποίο κλήθηκε να αποπληρώσει ο ελληνικός λαός μέσω των
αναχρηματοδοτήσεων των τραπεζών δεν αποτελεί υπαρκτό γεγονός για τον κ. Λοβέρδο. Και αυτό γιατί σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ίδιος αλλά και ο Μάκης Βορίδης, το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί τριγώνου της διαπλοκής που οικοδομήθηκε όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης για να εξασφαλίζονται χρηματοδοτήσεις, κυβερνητικές καρέκλες και μιντιακή σιωπή, καταρρέει «αφού δεν βγαίνουν τα νούμερα».

Το συμπέρασμα των Λοβέρδου και Βορίδη βασίζεται σε αυτό που ανέφερε ο Διοικητής της ΤτΕ, αναφορικά με το συνολικό ποσοστό που λαμβάνει ο κλάδος των ΜΜΕ επί των «κόκκινων δανείων». Δηλαδή, ο Στουρνάρας παρέθεσε στην Επιτροπή για τα «θαλασσοδάνεια» πως οι «κόκκινες» χρηματοδοτήσεις των ΜΜΕ είναι μόνο το 25% του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων δανείων και οι δύο πολιτικοί αντιπρόσωποι από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θεωρούν το ποσοστό αυτό αμελητέο, αφού το ανάγουν επί του συνόλου.

Ο απαξιωτικός αυτός συμψηφισμός, που δεν περιλαμβάνει το στενό εύρος αυτής της αγοράς και τα πρόσωπα που την απαρτίζουν, γίνεται πολιτικό επιχείρημα για ένα και μόνο σκοπό. Για να αποσείσουν με αυτόν τον τρόπο τις πολιτικές ευθύνες των κομμάτων που εκπροσωπούν και τα οποία οικοδόμησαν με δεξιοτεχνία αυτό το τρίγωνο, που ενίοτε -όπως επισήμανε ο Φάμελλος- γινόταν και τετράγωνο με τη συμμετοχή της δικαστικής εξουσίας.

«Σας κοροϊδεύει η ηγεσίας σας» υπερθεμάτισε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, με την Αννέτα Καββαδία να του απαντά: «Έχετε εκπαιδευτεί πολύ καλά στη λογική της ατάκας», αναφερόμενη στις χιλιάδες τηλεοπτικές παρουσίες του Λοβέρδου στα δανειοδοτηθέντα κανάλια.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών