Τη γιαγιά και τη θεία του θα συναντήσει ο 6χρονος γιος της Ρούπα | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Τη γιαγιά και τη θεία του θα συναντήσει ο 6χρονος γιος της Ρούπα

Δημοσίευση: 6:06 μ.μ. | 6/1/17
ti-giagia-ke-ti-thia-tou-tha-sinantisi-o-6chronos-gios-tis-roupa

Το «πράσινο φως» έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε με αφορμή το θέμα της επιμέλειας του 6χρονου γιου της Πόλας Ρούπα και
το Νίκου Μαζιώτη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών ανακοινώνει ότι δόθηκε το «πράσινο φως» για την επικοινωνία του παιδιού με τη γιαγιά και τη θεία του.

Όπως τονίζει η Εισαγγελία Πρωτοδικών, οι αρμόδιες αρχές ενεργούν «με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του παιδιού» όπως γίνεται σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Εισαγγελίας αναφέρει:

«Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με ίδια κριτήρια όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση. Συγκεκριμένα, η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του, περί την 15.00 ώρα της 5-1-2017

Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας Ανηλίκων.

Έχει υποβληθεί αίτηση από την μητέρα και την αδελφή της ανωτέρω κρατουμένους με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου.

Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς.

Παράλληλα έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο.

Επισημαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση, η εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου με το περιεχόμενο που δίδεται στον όρο από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο, αλλά και με ανθρωπιά».

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών