Δήμαρχοι Αλίμου και Γλυφάδας: Να μη γίνει το Ελληνικό αποθήκη ψυχών | Greek-iNews.gr

Δήμαρχοι Αλίμου και Γλυφάδας: Να μη γίνει το Ελληνικό αποθήκη ψυχών

Δημοσίευση: 8:23 μ.μ. | 6/2/17
dimarchi-alimou-ke-glifadas-na-mi-gini-to-elliniko-apothiki-psichon

Κοινή δήλωση με αφορμή την ένταση στο κέντρο κράτησης μεταναστών

Να μην αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα η εγκατάσταση προσφύγων στο Ελληνικό ζητούν οι δήμαρχοι Αλίμου,
Ανδρέας Κονδύλης, και Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, σε κοινή δήλωσή τους με αφορμή την ένταση που επικράτησε κατά την επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στο παλαιό αεροδρόμιο.

«Κανέναν δεν απασχολούν οι "ιδεοληψίες" στις οποίες αναφέρθηκε σήμερα ο κ. Μουζάλας. Όλους, αντιθέτως, μας απασχολεί η εξεύρεση μιας ρεαλιστικής και εφαρμόσιμης λύσης, με υπευθυνότητα, σχέδιο και ανθρωπιστική ταυτότητα, δίχως άλλη καθυστέρηση», τονίζουν.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι δύο δήμαρχοι κάνουν λόγο για «πρόχειρη, ανοργάνωτη και χωρίς σχέδιο ασφαλούς προοπτικής μεταφορά και εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο χώρο του πρώην αεροδρομίου» και σημειώνουν πως «δεν είναι δυνατόν όταν έχει υπάρξει η επιδότηση με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαχείριση του προσφυγικού να συνεχίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να συνωστίζονται σε ένα χώρο που είναι παντελώς ακατάλληλος».

Τονίζουν ότι το πρώην αεροδρόμιο δεν πρέπει να αποτελέσει «αποθήκη ψυχών και σωμάτων» καθώς «δεν έχει καμία απολύτως προδιαγραφή για ανθρώπινη διαβίωση επί μακρόν. Επιπλέον, είναι από τις ελάχιστες "δομές φιλοξενίας" που βρίσκεται στην καρδιά του αστικού ιστού και λαμβάνει μορφή "γκέτο"».

Αναφέρουν ακόμα ότι δεν έλαβαν καμία απάντηση σε επιστολές που έστειλαν το 2016 στις αρμόδιες αρχές και στον πρωθυπουργό, με τις οποίες ζητούσαν ενημέρωση για ζητήματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας, ενώ υπενθυμίζουν ότι το Σεπτέμβριο του 2015, ο κ. Μουζάλας είχε δεσμευτεί προσωπικά ότι μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου εκείνης της χρονιάς θα έκλεινε η «δομή» στο Ελληνικό και ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφέρονταν σε μικρές, αξιοπρεπείς και αποκεντρωμένες μονάδες.

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών