ΚΚΕ: Ντροπή η επίσκεψη Τσίπρα στην Ουκρανία | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT

ΚΚΕ: Ντροπή η επίσκεψη Τσίπρα στην Ουκρανία

Δημοσίευση: 4:33 μ.μ. | 9/2/17
kke-ntroph-h-episkepsh-tsipra-sthn-oykrania

Το ΚΚΕ αναφέρει πως "ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Ουκρανία, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη-παρωδία για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας" και πως συνομιλεί με "καθεστώς που έχει φασιστική στήριξη"

Έντονη κριτική στον πρωθυπουργό για την επίσκεψή του στην Ουκρανία ασκεί το ΚΚΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα. Το ΚΚΕ αναφέρει ότι "το συγκεκριμένο καθεστώς αναδείχτηκε μέσα από πραξικοπηματικές ενέργειες, με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και την αξιοποίηση ακόμη και φασιστικών ομάδων".

Σημειώνει ότι "η επίσκεψη συνέπεσε με τη νέα όξυνση στη νοτιοανατολική Ουκρανία, με μια νέα αιματοχυσία που έχει ξεσπάσει, με πρωταγωνιστικές ευθύνες του σημερινού Προέδρου Π. Ποροσένκο και της αντιδραστικής του κυβέρνησης".

Όπως παρατηρεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, "ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Ουκρανία, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη-παρωδία για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας, που γκρεμίζονται τα σοβιετικά και αντιφασιστικά μνημεία και οι συνεργάτες των ναζί εκθειάζονται στη νεολαία ως "πατριώτες". Και συνεχίζει:

"Αυτό το καθεστώς που επισκέφθηκε ο κ. Τσίπρας, έχει δημιουργήσει "μαύρες λίστες" για τους πολιτικούς αντιπάλους του, στις οποίες έχει συμπεριλάβει και στελέχη του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων ο Γ. Λαμπρούλης, βουλευτής κι αντιπρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου κι ο Σ. Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του κόμματος, γιατί έδειξαν το έμπρακτο ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη του ΚΚΕ με το λαό της Ουκρανίας, που αιματοκυλείται στην περιοχή του Ντονμπάς".

Καταλήγοντας, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ επισημαίνει: "Οι συζητήσεις για τη συνεργασία, στα πλαίσια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για τις επιχειρηματικές συμφωνίες, αποδεικνύει πως η λεγόμενη "πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι άλλη από τη μονοδιάστατη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, μακριά από τα πραγματικά συμφέροντα των λαών της Ελλάδας και της Ουκρανίας".

Χρήστος Δεμέτης

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών