Το λιμάνι της Πάτρας επισκέφθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT

Το λιμάνι της Πάτρας επισκέφθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Δημοσίευση: 10:36 μ.μ. | 21/7/17

Ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Οργανισμού και του Λιμεναρχείου και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις

Το νέο λιμάνι της Πάτρας επισκέφθηκε σήμερα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, με αφορμή την παρουσία του στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, ο Τζέφρι Πάιατ
ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠΑ Νίκο Κοντοέ, καθώς και από τον κεντρικό λιμενάρχη Δημήτρη Κυριακουλόπουλο, για τις δραστηριότητες του Οργανισμού και του Λιμεναρχείου, ενώ στην συνέχεια ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του λιμανιού όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, «ο πρέσβης χαρακτήρισε τις εγκαταστάσεις του νέου λιμανιού σύγχρονες και εντυπωσιακές, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα συστήματα ασφάλειας και φύλαξης του λιμένα, τα οποία εκτίμησε ως ιδιαίτερα αποτελεσματικά».

Επίσης, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα συναντήθηκε και με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο. Κατά την διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών, ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος έκανε μια συνοπτική παρουσίαση της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και ιδιαίτερα της Αχαΐας με τις δυνατότητες και τις αναπτυξιακές προοπτικές της στον πρωτογενή τομέα, τις δυνατότητες αξιοποίησης τεχνογνωσίας που προκύπτουν λόγω του Πανεπιστημίου της Πάτρας, αλλά την προσπάθεια που καταβάλλεται, για την προώθηση προϊόντων της Αχαΐας, προς χώρες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με την περιφέρεια, «ο Τζέφρι Πάιατ εξέφρασε την πρόθεση της πρεσβείας των ΗΠΑ, να συμβάλλει ιδιαίτερα, στην τουριστική και εμπορική ανάπτυξη της Αχαΐας».

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών