Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Ζάκυνθο | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Ζάκυνθο

Δημοσίευση: 10:22 π.μ. | 29/8/17

Μεταβαίνουν στη Ζάκυνθο Κοντονής, Φάμελλος και Αποστόλου

Στις Μαριές Ζακύνθου κάτοικοι και Πυροσβεστική συνεχίζουν να δίνουν την μάχη με τις φλόγες, αν και το χωριό βρίσκεται πλέον εκτός κινδύνου. Παρόλα αυτά είναι συχνές οι αναζωπυρώσεις που αντιμετωπίζονται άμεσα από τις εκεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Με δεδομένο ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ασθενείς και με την ίδια χαμηλή ένταση θα συνεχίσουν να πνέουν, αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής στην περιοχή, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία και ελπίζουν να θέσουν την πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο.

Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 156 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα, όπως και τρία γεωπροωθητικά μηχανήματα, ενώ από νωρίς το πρωί επιχειρεί και ένα ελικόπτερο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής ενημέρωσε πως άμεσα καταφθάνει στη Ζάκυνθο κλιμάκιο υπουργών, αποτελούμενο από τον ίδιο, από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Φάμελλο και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αποστόλου «προκειμένου να γίνουν συγκεκριμένες εξαγγελίες, απολύτως απαραίτητες και έχουν συζητηθεί σε υψηλότατο επίπεδο στην Κυβέρνηση».

Η πύρινη λαίλαπα έκαψε στο πέρασμά της περισσότερα από 10 χιλιάδες στρέμματα πεύκων, ελαιοκαλλιέργειες, στάβλους και αποθήκες.

Σχετικές ετικέτες:

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών