Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα σκάνδαλα στην Υγεία: «Σαλμάς κερνάει, Σαλμάς πίνει» | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα σκάνδαλα στην Υγεία: «Σαλμάς κερνάει, Σαλμάς πίνει»

Δημοσίευση: 4:42 μ.μ. | 15/9/17

Σκληρή ανακοίνωσε κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα διαδραματίστηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση των σκανδάλων στον χώρο της Υγείας

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά ξεκάθαρα για πλιάτσικο στο δημόσιο σύστημα υγείας «που έχει συντελεστεί τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Αφορμή για την ανακοίνωση στάθηκαν οι τελευταίες καταθέσεις στην Εξεταστική Επιτροπή από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Παναγιώτη Γεωργακόπουλου και του πρωήν υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά.

«Ήταν στραβός ο γιαλός» και όχι υπερκοστολογημένη η εξέταση για τον Σαλμά

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Σαλμάς κερνάει, Σαλμάς πίνει»

Τα δεδομένα που προέκυψαν από τις πρόσφατες συνεδριάσεις της Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση των σκανδάλων στον χώρο της Υγείας, αποκαλύπτουν το πλιάτσικο που έχει συντελεστεί στο δημόσιο σύστημα υγείας από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Όπως προέκυψε από την κατάθεση του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, Τ. Γεωργακόπουλου, πίσω από την υπόθεση της διαγνωστικής αρθροσκόπησης στην οποία εμπλέκεται ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, υπάρχει ένα σκάνδαλο το οποίο μεθοδεύτηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Με απόφαση που συνυπέγραψαν οι Μ. Βορίδης και Λ. Γρηγοράκος, πρώην υπουργός και αναπληρωτής υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Σαμαρά, αντίστοιχα, έγινε δεκτή από τον ΕΟΠΥΥ, κατόπιν εισήγησης του ΚΕΣΥ, η αποζημίωση της διαγνωστικής εξέταση της αρθροσκόπησης, η οποία πραγματοποιούταν από το ιατρείο του Μ. Σαλμά.

Μάλιστα, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο κ. Σαλμάς στην κατάθεσή του, μέτοχος της εταιρείας στην οποία ανήκε το διαγνωστικό κέντρο ήταν η σύζυγος του! Επιπλέον, η τιμολόγηση της εξέτασης ανήλθε στο αστρονομικό ποσό των 1500 ευρώ, καθώς εξισώθηκε παρανόμως με την τιμολόγηση της αρθροσκόπησης που γίνεται από το δημόσιο νοσοκομείο, η οποία περιλαμβάνει νοσηλεία διάρκειας 2 ημερών, ενώ η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση δεν δημοσιεύτηκε ποτέ σε ΦΕΚ. Η συνολική ζημιά που υπέστη το Δημόσιο υπολογίζεται στα 825.000 ευρώ!

Οι εξελίξεις αυτές δεν αφήνουν περιθώρια για αμφιβολίες: Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ χειρίστηκαν τη δημόσια υγεία ως λάφυρο και τη μετέτρεψαν σε εργαλείο συναλλαγών διαφθοράς, με τελικό στόχο τη συνολική απαξίωση του κοινωνικού κράτους και την εκποίηση του στα ιδιωτικά συμφέροντα. Οι ηγεσίες των δύο κομμάτων είναι υπόλογες και θα πρέπει να λογοδοτήσουν άμεσα.

πηγή

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών