Στην δικαιοσύνη προσφεύγουν για τις συντάξεις τους οι πρώην βουλευτές | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT

Στην δικαιοσύνη προσφεύγουν για τις συντάξεις τους οι πρώην βουλευτές

Δημοσίευση: 4:26 μ.μ. | 29/9/17

Χαρακτηρίζουν "ληστρική" και "απάνθρωπη" την αντιμετώπισή τους από τη νομοθεσία και ισχυρίζονται ότι οδηγούνται σε "πλήρη εξαθλίωση"

Την απόφασή τους να προσφύγουν στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμένου να ανατρέψουν τις περικοπές στις συντάξεις τους ανακοίνωσαν
οι πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές καταγγέλλοντας ως ληστρικές τις μειώσεις που έχουν υποστεί.

Η ένωση τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών καταφέρεται με ανακοίνωσή της κατά της τελευταίας περικοπής που επιβλήθηκε στις συντάξεις των μελών της «με τη μορφή αναστολής καταβολής μεγάλου μέρους της σύνταξης» η οποία επήλθε με το νόμο 4387/2016. Καταγγέλλουν μάλιστα, ότι η νέα περικοπή εξανεμίζει τις συντάξεις τους. Οι πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές τονίζουν επίσης ότι η νέα περικοπή «οδηγεί τους πάντες σε πλήρη εξαθλίωση.

Επιχειρηματολογούν μάλιστα υπέρ της απόφασής τους να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η νέα περικοπή. «Οδηγούμεθα, με ευθύνη της πολιτείας, στο να διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο την αποκατάσταση της νομιμότητας και τη διασφάλιση των ελαχίστων τελευταίων δικαιωμάτων μας, τα οποία θίγονται βάναυσα από τις παραπάνω νομοθετικές ρυθμίσεις, με την άσκηση αγωγών-προσφυγών ενώπιον των αρμοδίων ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών