Ιερώνυμος σε Βούτση: Να ξεκαθαρίσουμε τη σχέση Εκκλησίας – Πολιτείας | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT

Ιερώνυμος σε Βούτση: Να ξεκαθαρίσουμε τη σχέση Εκκλησίας – Πολιτείας

Δημοσίευση: 1:48 μ.μ. | 2/10/17

Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε στο γραφείο του ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, λίγο πριν τον καθιερωμένο αγιασμό για τις εργασίες της Γ' Συνόδου της ΙΖ΄ Περιόδου της Βουλής των Ελλήνων. Ο αρχιεπίσκοπος άνοιξε ευθέως το ζήτημα για την αποσαφήνιση της σχέσης μεταξύ εκκλησίας - κράτους

του Άγγελου Προβολισιάνου

Ο αρχιεπίσκοπος, παίρνοντας το λόγο, τόνισε ότι πρέπει να «μείνουμε μακριά από δογματισμούς και ιδεοληψίες», γεγονός που ίσως να συνδέεται με το ν/σ για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Πρόσθεσε δε, ότι είναι ευκαιρία να «ξεκαθαρίσουμε τις θέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας».

Επαινώντας το έργο της Εκκλησίας, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε μεταξύ άλλων ότι πρεσβείες και εκκλησίες υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Όμως οι εκκλησίες, σύμφωνα με τον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας, παράγουν σημαντικότερο έργο από τις πρεσβείες.

«Μας απασχολεί η σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας», τόνισε ο Ιερώνυμος.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι «πάμε σε μια νέα εποχή. Αφήνουμε πίσω μας την κρίση». Ως προς τη συνεισφορά της εκκλησίας στα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν τη Βουλή, ο Νίκος Βούτσης είπε ότι αυτή θα συντελεστεί μέσα από τον ορθό λόγο, τις παραδόσεις αλλά και τις εμπειρίες της.

πηγή

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών