Πάτρα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT

Πάτρα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις

Δημοσίευση: 10:33 π.μ. | 11/10/17

Προγραμματίζουν «θερμή υποδοχή» στον πρωθυπουργό εν όψει του Περιφερειακού Συνεδρίου

Για κινητοποιήσεις, κατά το Περιφερειακό Συνέδριο στο τέλος Οκτωβρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, στο οποίο αναμένεται να παραστεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,
προετοιμάζονται οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς της Δυτικής Ελλάδας.

Σήμερα, στις 11.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αγοράς Αργύρη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, με σκοπό να παρθούν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις.

Σε ανακοίνωση για τη σύσκεψη ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου Μπακόπουλος-Ντρίνιας, αναφέρει:

«Στη Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου Μπακόπουλος-Ντρίνιας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Οκτώβρη 2017 στο Εργατικό Κέντρο του Αιγίου, έγινε μία πλούσια και γόνιμη συζήτηση σχετικά με τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τη μέχρι τώρα δράση του συλλόγου αλλά και την συνέχιση αυτής για το επόμενο διάστημα.

To μήνυμα που εστάλη στην κυβέρνηση από τη συνέλευση αυτή, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, είναι ότι «συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας.  Η περίφημη “δίκαιη ανάπτυξη” που εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός, από περιφέρεια σε περιφέρεια μεταφράζεται σε άγρια φορολογία, υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, κάθε είδους παλιά και νέα χαράτσια όπως ΕΝΦΙΑ, πράσινο τέλος στο νερό, αυξήσεις στο ρεύμα κ.ά. που σημαίνει περίπου 60% απώλεια εισοδήματος.

Αντίθετα αυτά τα Περιφερειακά Συνέδρια που οργανώνονται από την κυβέρνηση προωθούν στην ουσία τη διασφάλιση της κερδοφορίας των βιομηχάνων και μεγαλεμπόρων και πως αυτή θα μεγαλώνει σε βάρος του λαού.

Γι’ αυτούς τους λόγους συμμετέχουμε στο κάλεσμα της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας που αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλία καλώντας σε κοινή δράση Ομοσπονδίες, αγροτικούς συλλόγους, κτηνοτροφικούς συλλόγους, αλιείς που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και καλεί σε σύσκεψη την  Τετάρτη 11 Οκτωβρίου και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αγοράς Αργύρη (Αγίου Ανδρέα 12 & Αράτου) στην Πάτρα, με σκοπό να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις που θα στείλουν, ενόψει του Περιφερειακού Συνεδρίου, ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής δεν παραμυθιάζονται και θα δώσουν πλέον αγώνα για την επιβίωση τους».

πηγή

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών