Αμετακίνητοι οι πρόσφυγες στην πλατεία Αριστοτέλους | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT

Αμετακίνητοι οι πρόσφυγες στην πλατεία Αριστοτέλους

Δημοσίευση: 5:26 μ.μ. | 15/11/17

Παραμένουν στο σημείο και επιμένουν να κάνουν πεζή πορεία προς τα σύνορα

Στην πλατεία Αριστοτέλους παραμένουν οι ομάδες προσφύγων που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, έπειτα από σχετικό διαδικτυακό κάλεσμα, προκειμένου να κινηθούν πεζοί προς τα βόρεια σύνορα.

Πρόκειται για περίπου 100 πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους νεαρής ηλικίας, Σύροι και Ιρακινοί, ενώ μεταξύ αυτών βρίσκονται και γυναικόπαιδα. Οι περισσότεροι έφθασαν το πρωί με τρένο στη Θεσσαλονίκη, προερχόμενοι από την Αθήνα και τη Λαμία. Στο ίδιο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν πρόσφυγες που ζουν σε δομές και διαμερίσματα της πόλης.

Φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Ανοίξτε τα σύνορα», και κρατώντας πανό που γράφει «Ανοίξτε το δρόμο για μας. Βοηθήστε τα παιδιά μας», οι συγκεντρωμένοι έστησαν σκηνές, δηλώνοντας ότι σκοπός της κινητοποίησής τους είναι να ξεκινήσουν πεζή πορεία προς τα σύνορα κι από εκεί να ταξιδέψουν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι ο βαλκανικός διάδρομος είναι κλειστός.

Προορισμός των περισσοτέρων είναι η Γερμανία, όπου βρίσκονται ήδη συγγενείς τους. Οι ίδιοι πρόσφυγες καταγγέλλουν καθυστερήσεις στη διαδικασία της οικογενειακής επανένωσης και τονίζουν ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών