Αξιωματούχος ESM: Οι χαμηλές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων είναι δικαιολογημένες | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT

Αξιωματούχος ESM: Οι χαμηλές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων είναι δικαιολογημένες

Δημοσίευση: 3:44 μ.μ. | 12/1/18

Δικαιολογημένο χαρακτήρισε το γεγονός ότι οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων είναι κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, ο Κάλιν Άνεβ Γιάνσε, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM)

Ο Κάλιν Άνεβ Γιάνσε σε συνέντευξή του στο Reuters και το IFR της Thomson Reuters αιτιολόγησε την άποψή του λέγοντας πως συμβαίνει αυτό λόγω των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των δημοσιονομικών μέτρων που έχει λάβει η χώρα.

Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα είχαν τις καλύτερες επιδόσεις των αγορών ομολόγων της Ευρωζώνης το 2017 ενώ το 2018 ξεκίνησαν σε ακόμα πιο ισχυρή βάση με τις προσδοκίες ότι η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα διάσωσης φέτος

Η απόδοση των 10ετη ελληνικών ομολόγων έφτασαν σε χαμηλά 12 ετών την Τετάρτη φθάνοντας στο 3,68% , πριν σημειώσει μικρή άνοδο μαζί με τις αποδόσεις άλλων ομολόγων στην Ευρωζώνη.

«Έχει προωθήσει πρωτοφανή επίπεδα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και είναι μία από τις λίγες χώρες της Ευρωζώνης που έχουν δημοσιονομικό πλεόνασμα μαζί με την Ολλανδία και τη Γερμανία», δήλωσε ο Τζάνσε.

«Μην ξεχνάτε ότι το ελληνικό έλλειμμα ήταν πάνω από 15% το 2009».

Ο Γιάνσε δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει την πρόοδό της στις μεταρρυθμίσεις ακόμα κι αν βγει από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο, οπότε και αναμένεται αυτό να λήξει.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι να συνεχίσουν τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων ακόμα κι αν λήξει αργότερα φέτος το πρόγραμμα του ESM», δήλωσε. «Κάποιοι ίσως φοβούνται ότι αυτό δεν θα συμβεί, αλλά πιστεύω ότι η Ελλάδα θέλει να συνεχίσει να στέλνει αυτό το θετικό μήνυμα» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών