ΔΝΤ: Καμία ανάγκη επιβολής περαιτέρω μέτρων λιτότητας φέτος | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

ΔΝΤ: Καμία ανάγκη επιβολής περαιτέρω μέτρων λιτότητας φέτος

Δημοσίευση: 3:46 μ.μ. | 2/2/18

H ελληνική οικονομία ανακάμπτει, η χώρα αναβαθμίζεται από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και η κυβέρνηση επανήλθε στις αγορές, σημειώνει το Reuters

Συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters παραχώρησε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Jeffrey Franks.

Συγκεκριμένα, ο Pranks ανέφερε ότι παρά τη βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζει η οικονομία, χρειάζονται μακροπρόθεσμες βελτιώσεις και τόνισε ότι δεν πρέπει να επικρατήσει πνεύμα εφησυχασμού μετά την λήξη του προγράμματος.

"Η Ελλάδα έχει εντυπωσιάσει με την ταχύτητα που εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις και με την υπεραπόδοση των δημοσιονομικών στόχων και το Ταμείο δεν βλέπει την ανάγκη για επιβολή περαιτέρω μέτρων λιτότητας φέτος", επισήμανε επίσης ο διευθυντής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ.

Όπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα του Reuters, η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, η χώρα αναβαθμίζεται από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και η κυβέρνηση επανήλθε στις αγορές ευελπιστώντας να εξέλθει από το πρόγραμμα στήριξης. Παραμένει, ωστόσο η πρόκληση να δελεαστούν επενδυτές για το επταετές ομόλογο που πρόκειται να εκδοθεί σύντομα.

Θα ήταν δείγμα εμπιστοσύνης η προσέλκυση περισσότερων συντηρητικών funds, που τοποθετούνται μακροπρόθεσμα στις αγορές ομολόγων. Δύο μεγάλοι επενδυτές δήλωσαν στο Reuters πως δεν είναι πιθανό να συμμετάσχουν επειδή εξακολουθούν να ανησυχούν για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Ένας άλλος επενδυτής δήλωσε ότι θα κινηθεί προσεκτικά. Για άλλους επενδυτές πάντως, όπως επισημαίνει το Reuters, η Ελλάδα έχει προσφέρει συναρπαστικές αποδόσεις και η επικείμενη δημοπρασία προσφέρει νέες ευκαιρίες.

πηγή

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών