Στην Αθήνα στις 8 και 9 Φεβρουαρίου ο Μοσκοβισί | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Στην Αθήνα στις 8 και 9 Φεβρουαρίου ο Μοσκοβισί

Δημοσίευση: 6:42 μ.μ. | 5/2/18

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, το οικονομικό επιτελείο καθώς και τον πρόεδρο της Ν.Δ. και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί που θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 8 και 9 Φεβρουαρίου

Ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο την Πέμπτη στις 9:30 καθώς και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 15:00.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσει επίσης συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ την επομένη, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

Την Πέμπτη θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγής» Φώφη Γεννηματά και την Παρασκευή με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την Παρασκευή στις 09.15 θα μεταβεί στη Βουλή των Ελλήνων και θα απευθύνει ομιλία στα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης και την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

Όσον αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα της επίσκεψης του Επιτρόπου διαμορφώνεται ως εξής:

Την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα καθώς και με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και κεντρική ομιλία στο «The World in 2018 Gala Dinner» του The Economist (ώρα 19:30).

Την Παρασκευή, ο Επίτροπος θα πραγματοποιήσει ομιλία σε φόρουμ με θέμα «Grèce: les chemins de l'espoir - Ελλάδα: οι δρόμοι της ελπίδας» (ώρα 11:00).

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, έκανε λόγο για επίσκεψη βαρύνουσας σημασίας δεδομένων τόσο της χρονικής στιγμής κατά την οποία πραγματοποιείται όσο και του πλήθους των συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν. Επίσης ανέφερε ότι «για την οριστική έξοδο από την πολυετή κρίση αλλά και την εδραίωση ενός σταθερού πλαισίου που θα προσελκύει επενδύσεις και θα προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη στην χώρα».

πηγή

Σχετικές ετικέτες:

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών