Τηλεοπτικές άδειες: Την Παρασκευή ψηφίζεται η τροπολογία στη Βουλή | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Τηλεοπτικές άδειες: Την Παρασκευή ψηφίζεται η τροπολογία στη Βουλή

Δημοσίευση: 6:54 μ.μ. | 25/1/16
thleoptikes-adeies-arsh-toy-adieksodoy-epixeirei-mesw-tropologias-h-kyvernhsh-thn-paraskeyh-sth-voylh

Η κυβερνητική τροπολογία αναμένεται να καταταθεί εντός της εβδομάδας και ο διαγωνισμός να διεξαχθεί ακόμη και εντός Φεβρουαρίου - Το περιεχόμενο της δεν έχει γίνει όμως ακόμη γνωστό, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η άρση του αδιεξόδου, που έχει προκύψει λόγω μη συγκρότησης του ΕΣΡ

Νομοθετική πρωτοβουλία για την άμεση διεξαγωγή για πρώτη φορά στην Ελλάδα διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών αναλαμβάνει η κυβέρνηση μετά την άρνηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Η κυβέρνηση, όπως είχε, προαναγγείλει ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς θα καταθέσει τροπολογία προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει το πολύμηνο «πάγωμα» της συγκρότησης του ΔΣ του ΕΣΡ λόγω ασυμφωνίας των κομμάτων. Σύμφωνα μάλιστα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τρέξει γρήγορα το θέμα καταθέτοντας την τροπολογία εντός της εβδομάδας και ψηφίζοντάς την διάταξη την Παρασκευή. Το περιεχόμενο της τροπολογίας δεν έχει γίνει γνωστό. Εικάζεται, πάντως ότι θα μεταφέρει αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στο υπουργείο Επικρατείας για να μπορεί να διεξαχθεί ο διαγωνισμός. 

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από το ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να διεξαγάγει τον διαγωνισμό για της τηλεοπτικές άδειες εντός του Φεβρουαρίου. «Οι δήθεν μεταρρυθμιστές και υποστηρικτές της ελεύθερης αγοράς με πείσμα εδώ και τρεις μήνες μπλοκάρουν την εκλογή του ΕΣΡ στη Βουλή για να μη γίνει διαγωνισμός και να μη δοθούν νόμιμες άδειες στα Μέσα Ενημέρωσης. Ξεπληρώνουν γνωστά γραμμάτια. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να βάλουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Προσπαθούν να μας καθυστερήσουν αλλά δεν θα καταφέρουν να μας σταματήσουν» είπε ο κ. Τσίπρας και προανήγγειλε ότι ο διαγωνισμός θα γίνει ίσως και μέσα στο Φεβρουάριο. «Ελπίζω μέχρι τότε να συναινέσει και η ΝΔ γιατί θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών