Έκκληση για δημιουργία χώρου υποδοχής προσφύγων σε στρατόπεδο στη Θέρμη | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Έκκληση για δημιουργία χώρου υποδοχής προσφύγων σε στρατόπεδο στη Θέρμη

Δημοσίευση: 11:37 μ.μ. | 24/2/16

Πρόταση της ΠΕΔΚΜ προς τον Αλέξη Τσίπρα

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων και Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να κάνει αποδεκτή την πρόταση της τοπικής αυτοδιοίκησης για την δημιουργία χώρου υποδοχής προσφύγων σε τμήμα του στρατοπέδου 561 στη Θέρμη.

Στην επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, η ΠΕΔΚΜ σημειώνει ότι με την αποδοχή αυτής της πρότασης η παροχή εξυπηρετήσεων προς τον προσφυγικό πληθυσμό θα καταστεί ευχερέστερη και λειτουργικότερη, αλλά και η συμβολή των τοπικών κοινωνιών στην φιλοξενία προσφύγων θα αποκτήσει την απαιτούμενη ισορροπία, μεταξύ της ανατολικής και δυτικής πλευράς του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

H ΠΕΔΚΜ τονίζει ότι η πρόταση των δημάρχων για δημιουργία χώρου υποδοχής προσφύγων εντός του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, είναι λογική, λειτουργική και εύκολα υλοποιήσιμη.

Στην επιστολή τονίζεται ότι οι δήμαρχοι της κεντρικής Μακεδονίας πρότειναν έξι χώρους για την φιλοξενία προσφύγων, και στην απάντηση του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας τους απέρριψε όλους, αναιτιολόγητα.

«Το προσφυγικό πρόβλημα είναι οικουμενικό, οι λύσεις του όμως εκφράζονται, εκδιπλώνονται και εφαρμόζονται τοπικά, η δε συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην επιτυχή εφαρμογή των λύσεων είναι καθοριστική.

Έτσι, δεν έχει, και δεν πρέπει να έχει καμία θέση στην αναζήτηση και εφαρμογή των λύσεων, ούτε η εκ των υστέρων ενημέρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ούτε η συλλήβδην απόρριψη των προτάσεων της, οι οποίες, επιτέλους, δεν μπορεί να είναι όλες προβληματικές και μειονεκτούσες», σημειώνει η ΠΕΔΚΜ.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών