Εξώδικο στο Δήμο Κορινθίων απο τους συμβασιούχους της καθαριότητας | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Εξώδικο στο Δήμο Κορινθίων απο τους συμβασιούχους της καθαριότητας

Δημοσίευση: 12:39 π.μ. | 18/2/16
ekswdiko-sto-dhmo-korinthiwn-apo-tous-symvasioyxous-ths-kathariothtas

Εξώδικο προς το Δήμο Κορινθίων έχουν εκδώσει οι συμβασιούχοι που εργάζονταν στον τομέα καθαριότητας με οχτάμηνες (8) συμβάσεις μέσα στο έτος 2015

Οι συμβασιούχοι επικαλούνται το νόμο που ψηφίστηκε και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης στις 4 Δεκεμβρίου 2015 και υποχρεώνει όλους τους δήμους να παρατείνουν – ανανεώσουν τις συμβάσεις στον τομέα καθαριότητας για ένα χρόνο μέχρι τις 31/12/16..έτσι και αφού ο δήμος δεν προχώρησε αυτοδικαίως στην παράταση των συμβάσεων  που ορίζει ο νόμος οι συμβασιούχοι έστειλαν εξώδικο και μέσα στις επόμενες μέρες θα προχωρήσουν με αγωγή και ασφαλιστικά μετρά πιστεύοντας ότι θα δικαιωθούν.

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) Άρθρο 50 Η διάταξη του άρθρου 49 του ν. 4325/2015 (Α ́ 47) αντικαθίσταται ως εξής: «Για την καθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών, των Ν.Π.Δ.Δ., των Ν.Π.Ι.Δ. και των Ο.Τ.Α., καθώς και τις κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α. παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι και τις 31.12.2016 οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις, καθώς και όσες ατομικές συμβάσεις έχουν λήξει μέχρι και τριάντα (30) ημέρες πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης.» Άρθρο 51 Έναρξη ισχύος Η ισχύς του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εκτός αν ορί− ζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις. Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2015.

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών