Έπεισε 13χρονη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες μέσω διαδικτύου | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Έπεισε 13χρονη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες μέσω διαδικτύου

Δημοσίευση: 7:00 μ.μ. | 26/2/16
epise-13chroni-na-tou-stili-gimnes-fotografies-meso-diadiktiou

Ο άντρας συνελήφθη μετά από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Στη σύλληψη ενός 40χρονου που συνομιλούσε με 13χρονη μέσω διαδικτύου και κατόρθωσε να την πείσει να του αποστείλει γυμνές της φωτογραφίες προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Ο άντρας συνελήφθη μετά από καταγγελία μητέρας 13χρονης, σύμφωνα με την οποία είχε διαπιστώσει ότι η ανήλικη κόρη της, συνομιλούσε σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με άλλους χρήστες, αντάλλασσε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου και κατόπιν προτροπής τους, είχε στείλει σε συνομιλητές της γυμνές φωτογραφίες της.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθησε έρευνα από τη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία κατέληξε στην ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών, τα οποία αντιστοιχούσαν σε συγγενικό πρόσωπο του 40χρονου.

Ακολούθως, κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στην οικία του άντρα και παρουσία δικαστικού λειτουργού, διεξήγαγε νομότυπη έρευνα στα ψηφιακά μέσα, που κατείχε και διαχειριζόταν. Από τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 40χρονου στις καταγγελλόμενες πράξεις.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα κινητό τηλέφωνο και μία κάρτα αποθήκευσης MicroSD, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Ο 40χρονος, με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών