Εισαγγελέας για τα απόβλητα Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Εισαγγελέας για τα απόβλητα Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας

Δημοσίευση: 9:23 μ.μ. | 4/2/16
isangeleas-gia-ta-apovlita-pirgou-ke-archeas-olimpias

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης η διαχείρισή τους

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μπαίνει η διαχείριση των στερεών αποβλήτων των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας στους  ΧΥΤΑ  Αγρινίου και Βόνιτσας.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διαβίβασε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αγρινίου και Λευκάδας  μηνυτήρια αναφορά του γενικού  γραμματέα  Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών Ευάγ. Καπετάνιου με την οποία στρέφεται σε βάρος των Δημάρχων Αγρινίου  και Βόνιτσας – Ακτίου, Γ. Παπαναστασίου  και Θ. Αποστολάκη,   καθώς και κατά των προέδρων των αντιστοίχων φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων των Χ.Υ.Τ.Α.  και τους καταγγέλλει ότι αρνούνται να δεχτούν στις περιοχές τους τα στερεά απόβλητα για τρεις μήνες.

Συγκεκριμένα ο γ. γ. υπέβαλλε αναφορά εναντίον τους γιατί αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την απόφαση του γενικού γραμματέα της άνω Αποκεντρωμένης Διοίκησης Διον. Παναγιωτόπουλου. ώστε να δεχτούν στερεά απόβλητά των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας στους  ΧΥΤΑ Στράτου (Αγρίνιο) και Παλαίρου (Βόνιτσα) για διάστημα 3 μηνών, έως ότου υλοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες για τη λειτουργία της μονάδας μηχανικής διαλογής στην Τριανταφυλλιά.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών