Τσίπρας σε Μέρκελ: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ευθύνες ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Τσίπρας σε Μέρκελ: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ευθύνες ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό

Δημοσίευση: 6:38 μ.μ. | 4/2/16

Ο πρωθυπουργός αξιοποίησε την ευκαιρία της διάσκεψης για τη Συρία στο Λονδίνο για να θέσει στη Γερμανίδα καγκελάριο το ζήτημα της καθυστέρησης στη διαπραγμάτευση λόγω της στάσης των θεσμών, καθώς και το ρόλο όλων των μελών της ΕΕ και της Άγκυρας στο προσφυγικό - Συνάντηση και με Κάμερον

Η πορεία του ελληνικού προγράμματος και η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, τα δύο μέτωπα στα οποία η Αθήνα δέχεται ισχυρές πιέσεις από τους εταίρους, συζητήθηκαν κατά την κατ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, στο περιθώριο της Διάσκεψης Δωρητών για τη Συρία που πραγματοποιείται σήμερα στο Λονδίνο.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την κα. Μέρκελ σχετικά με τα θετικά στοιχεία που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, όπως και για την πρόταση ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εν αναμονή της απάντησης των Θεσμών. Επίσης, επισημάνθηκε η σημασία της ταχείας και επιτυχούς ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Συμφωνήθηκε ότι ο Φεβρουάριος αποτελεί κρίσιμο μήνα για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, καθώς και ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των κρατών-μελών της Ε.Ε. και της Τουρκίας, θα πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει.
Ο κ.Τσίπρας συναντήθηκε κατ ιδίαν και με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον. Η συνάντησή τους επικεντρώθηκε επίσης στο προσφυγικό ζήτημα και συζητήθηκε η σημασία της ανάπτυξης προγραμμάτων εκπαίδευσης και απασχόλησης για τους Σύρους πρόσφυγες στις γειτονικές στη Συρία χώρες, η οποία περιλαμβάνεται στους στόχους της Διάσκεψης Δωρητών.

Υπογραμμίστηκαν, επίσης, οι προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για ανθρώπινη και αποτελεσματική διαχείριση των προσφυγικών ροών, καθώς και η αναγκαιότητα άμεσης εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης που συμφωνήθηκε μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας. Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συμβολής του Ηνωμένου Βασιλείου στη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Επιπλέον, συζητήθηκαν το Κυπριακό, καθώς και οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται σχετικά με την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών