Μικροί και μεγάλοι στις αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Ζάππειο | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Μικροί και μεγάλοι στις αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Ζάππειο

Δημοσίευση: 5:30 μ.μ. | 6/3/16

Αποκριάτικα έθιμα και τοπικά εδέσματα στο Σύνταγμα

Σε ένα μεγάλο παιδότοπο για τους μικρούς μασκαράδες μετατράπηκε, σήμερα, το Ζάππειο. Από τις 11:00 το πρωί και για πάνω από τέσσερις ώρες, τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι διασκέδασαν με αποκριάτικα εικαστικά δρώμενα, διαδραστική παράσταση τσίρκου από τους “Cirque Musical”, ξυλοπόδαρους, face painting, μπαλονοκατασκευές, dj, street dance, παντομίμα και με την ομάδα εμψυχωτών του “Greek Animators”.

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσαν ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, το παρών έδωσαν ακόμη η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Βig Band του Δήμου Αθηναίων, καθώς και το Πολιτιστικό Κέντρο Βαφειοχωρίου με μουσικοκινητικά παιχνίδια.

Την ίδια ώρα στην πλατεία Συντάγματος ολοκληρώθηκαν σήμερα οι τετραήμερες εκδηλώσεις με αποκριάτικα έθιμα από όλη την Ελλάδα με τίτλο «Μία μικρή Ελλάδα στην Αθήνα» από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και τον δήμο Αθηναίων. Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων, δέκα περιφέρειες της χώρας (Θεσσαλίας, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου) παρουσίασαν τα πιο αντιπροσωπευτικά ήθη και αποκριάτικα έθιμά τους, μέσω των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων τους. Οι επισκέπτες είχαν επίσης την ευκαιρία να γευτούν τοπικά προϊόντα και εδέσματα, ενώ μέσω οθονών η κάθε περιφέρεια πρόβαλε θεματικά βίντεο.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών