Πετυχημένες οι πρώτες δοκιμές για βάρκες στο Ληθαίο ποταμό | Greek-iNews.gr

Πετυχημένες οι πρώτες δοκιμές για βάρκες στο Ληθαίο ποταμό

Δημοσίευση: 1:19 π.μ. | 8/3/16
petichimenes-i-protes-dokimes-gia-varkes-sto-litheo-potamo

Υλοποιείται το σχέδιο της δημοτικής αρχής στα Τρίκαλα

Ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής για βόλτα με βάρκες στο Ληθαίο, αρχίζει και φαίνεται στην πράξη, καθώς οι πρώτες δοκιμές είναι πραγματικότητα και έτσι ο Δήμος Τρικκαίων αρχίζει να υλοποιεί το σχέδιό του για αξιοποίηση του ποταμού. Το πρώτο πείραμα ήταν επιτυχές, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Κωτούλας.

Ο Δήμος, εκπόνησε ένα σχέδιο αξιοποίησης τριών από τα πλεονεκτήματα : βαρκάδα στον Ληθαίο - ποδηλατάδα στις όχθες του - επίσκεψη στα μουσεία και επαφή με τον πολιτισμό.

Η βαρκάδα στον ποταμό γίνεται πραγματικότητα εντός του έτους, καθώς ξεκίνησε ήδη η δοκιμή της πλευστότητας αλλά και του είδους της βάρκας που θα ταξιδεύει τους επισκέπτες του Ληθαίου.

Μάλιστα, σε συνδυασμό με σχετικό πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ, ο Δήμος Τρικκαίων αξιοποιεί καταλλήλως τον ποταμό - σήμα κατατεθέν της ομορφιάς της φύσης μέσα στην πόλη. Έτσι, η βαρκάδα συνδυάζεται με το Μουσείο Τσιτσάνη και τον νέο ποδηλατόδρομο, με τα Τρίκαλα πλέον να αποκτούν μια ολοκληρωμένη περιήγηση και επαφή της φύσης με τον πολιτισμό.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών