Πύργος: Στον Παγκόσμιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής το 8ο δημοτικό σχολείο | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Πύργος: Στον Παγκόσμιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής το 8ο δημοτικό σχολείο

Δημοσίευση: 12:04 π.μ. | 5/3/16

Το 8ο δημοτικό σχολείο Πύργου (Λαμπέτι) συμμετέχει αυτή την εβδομάδα στον διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής FLL (First Lego League), που διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη

Ο διαγωνισμός είναι υπό την αιγίδα (ασπίδα - προστασία) του υπουργείου παιδείας και διοργανώνεται από τoν μη κερδοσκοπικό σωματείο edu-ACT.

Ο τίτλος του διαγωνισμού είναι Trash - Trek και έχει σαν βασική ιδέα την ανακύκλωση. Σε μια πίστα η οποία φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, οι μαθητές θα προσπαθήσουν να εκτελέσουν διάφορες αποστολές και να μαζέψουν όσους περισσότερους πόντους μπορέσουν.

Όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί «σύμφωνα με το σενάριο, το ρομπότ που κατασκευάσαμε είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να μαζέψει διάφορα τουβλάκια lego από συγκεκριμένα σημεία της πίστας και να τα φέρει στην περιοχή ασφάλειας. Παράλληλα θα προσπαθήσει να ενεργοποιήσει διάφορους μηχανισμούς όπως αυτός της κομποστοποίησης. Με τα παιδιά κάναμε όλη την εβδομάδα πολλές δοκιμές και πρόβες προσομοιάζοντας της συνθήκες του διαγωνισμού, ώστε ο Γιώργος και ο Τάσος που θα χειρίζονται το ρομπότ να είναι πλήρως εξοικειωμένοι. Η προσπάθειά μας εστιάζεται στην ακρίβεια, ώστε το ρομπότ μας να διανύσει τις αποστάσεις που απαιτούνται χωρίς απόκλιση. Κάναμε πολλές μετρήσεις και δοκιμές και αλλάξαμε πολλές φορές διάφορα μέρη του ρομπότ μας ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»

Η ενεργοποίηση του κομποστοποιητή στις δοκιμές μας.

Πριν από τις δοκιμές και τον προγραμματισμό είχε προηγηθεί η κατασκευή και το στήσιμο της πίστας και των διαφόρων αντικειμένων της από τους εκπαιδευτικούς και την ομάδα των μαθητών που συμμετέχουν, όπως προβλέπει ο διαγωνισμός. Η εργασία αυτή που προηγήθηκε ήταν πολύ σημαντική γιατί όλες οι μετρήσεις και τα προγράμματα που ακολούθησαν βασίζονται στην ορθότητά της.

Το ρομπότ μας.
Η ομάδα των παιδιών θα συνεχίσει τις δοκιμές της στην Θεσσαλονίκη όπου θα γίνουν οι αγώνες το Σάββατο και την Κυριακή 5 και 6 Μαρτίου.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών