Αλαλούμ με τους παιδικούς σταθμούς στη Ρόδο | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Αλαλούμ με τους παιδικούς σταθμούς στη Ρόδο

Δημοσίευση: 12:05 μ.μ. | 23/9/16
alaloum-me-tous-pedikous-stathmous-sti-rodo

 Οι γονείς που πληρούσαν τις προϋποθέσεις αλλά έμειναν εκτός, θα πρέπει να επιδοθούν τώρα σε αγώνα δρόμου

Στο… και πέντε επιχειρείται να δοθεί λύση για τα παιδιά που έμειναν εκτός του προγράμματος ΕΣΠΑ για την φοίτησή τους
στους παιδικούς σταθμούς, παρά το ότι οι γονείς τους πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις.

Λόγω του απίστευτου αλαλούμ που επικράτησε πολλά παιδιά έμειναν εκτός προγράμματος, με αποτέλεσμα οι γονείς τους να βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης!

Το αλαλούμ όμως συνεχίζεται! Οι γονείς που πληρούσαν τις προϋποθέσεις αλλά έμειναν εκτός, θα πρέπει να επιδοθούν τώρα σε αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν τις προθεσμίες για την δεύτερη κατανομή των κονδυλίων! Μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα πρέπει να περάσουν από τα γραφεία της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ρόδου για να πάρουν την βεβαίωση ότι υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και μέχρι το βράδυ της Κυριακής να υποβάλουν ξανά ηλεκτρονικά αίτηση, όπως είχαν κάνει και την πρώτη φορά, ώστε να προλάβουν να κατοχυρώσουν θέση.

«Τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά, γι αυτό και οι γονείς που είχαν καταθέσει αίτηση και έμειναν εκτός, θα πρέπει χωρίς καθυστέρηση, να σπεύσουν μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής (σ.σ. σήμερα) για να λάβουν την βεβαίωση από την Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής και στην συνέχεια να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά όπως είχαν πράξει και την πρώτη φορά. Να διευκρινίσουμε ότι η διαδικασία αφορά αποκλειστικά και μόνο τους γονείς που είχαν καταθέσει αίτηση και έμειναν εκτός προγράμματος και όχι νέες αιτήσεις», δηλώνει στην «δ» η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Λίτσα Κρεμαστινού-Ροδίτη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην πρώτη κατανομή, για την επιδότηση θέσεων μέσω του ΕΣΠΑ στη Ρόδο, κατατέθηκαν συνολικά 1.258 αιτήσεις γονέων με πλήρη φάκελο, εκ των οποίων καλύφθηκαν οι προβλεπόμενες θέσεις, που ήταν συνολικά 803 για το νησί, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός 455 παιδιά, αν και οι γονείς τους πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις! Αναλυτικά από τις 803 θέσεις, οι 174 αφορούν σε βρέφη, οι 525 σε νήπια, οι 61 σε ΚΔΑΠ και οι 43 ΚΠΑΔ ΜΕΑ.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών