Σκιαγραφώντας το προφίλ του πατέρα της μικρής Άννυ | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Σκιαγραφώντας το προφίλ του πατέρα της μικρής Άννυ

Δημοσίευση: 5:18 μ.μ. | 29/9/16
anoigei-h-efarmogh-e9-gia-tis-tropopoihtikes-dhlwseis29

Το ένοχο μυστικό που οδήγησε στον τεμαχισμό

Για «απύθμενη σκληρότητα» έκανε λόγο ο νευρολόγος - ψυχίατρος Ματθαίος Εξάρχου, σκιαγραφώντας το προφίλ του πατέρα
της Άννυ, Στανισλάβ Μπακαρτιέβ ή Σάββα, οποίος έχει ομολογήσει πως τεμάχισε το παιδί του. «Τον ρώτησα γιατί τεμάχισε το παιδί, γιατί δεν το τύλιξε σε μια κουβέρτα, ένα σεντόνι να το πετάξει κάπου και εκείνος μου απάντησε: "ήταν βαρύ" και εκεί σταμάτησα...», είπε ο μάρτυρας, ο οποίος επισκέφθηκε τον κατηγορούμενο στις φυλακές της Κέρκυρας και τον εξέτασε για περίπου 5 ώρες.

Ο κ. Εξάρχου χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο «ήπιο τοξικομανή» και τον περιέγραψε ως άνθρωπο επιθετικό κυρίως στη σύζυγο του. «Οι διαπληκτισμοί ήταν συνεχείς πιθανόν υπήρχε και βιοπραγία σε βάρος της συζύγου», είπε ο μάρτυρας και πρόσθεσε: «Σε εμένα δεν ανέφερε περιστατικά βίας του παιδιού, ούτε και στο φιλικό του περιβάλλον. Είναι μέσα στο χαρακτήρα του αυτά... Για το παιδί μου είπε ότι το αγαπούσε και το πρόσεχε. Ότι όταν κάπνιζαν ηρωίνη το έβαζε σε άλλο χώρο. Στη συνέχεια, βέβαια, προέκυψε πως καθόλου δεν πρόσεχε το παιδί...».

Ο ψυχίατρος διαπίστωσε έλλειψη μεταμέλειας από την πλευρά του κατηγορούμενου. " Εκλογικεύει το γεγονός ότι έχει βλάψει άλλους. Τον ρώτησα αν μετάνιωσε και μου είπε πως ακολούθησε τις συμβουλές του συγκατηγορούμενου του (σ.σ. Νικολάι) για να εξαφανιστούν τα ίχνη του παιδιού και να μην έχουν μπλεξίματα με την αστυνομία. Κυρίως , όμως, φοβόταν μην το μάθει η γυναίκα του... Γι’ αυτό προσπάθησε να εξαφανίσει το παιδί του " είπε τονίζοντας πως ήταν οικονομικά εξαρτημένος από εκείνη.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως περιγράφοντας την μοιραία ημέρα ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως τον φώναξε ο Νικολάι και του είπε: «Το παιδί σου δεν αναπνέει και δεν έχει σφυγμό». Τον ρώτησα γιατί δεν φώναξε το ΕΚΑΒ και μου απάντησε πως φοβήθηκε πως θα ερχόταν η αστυνομία και θα είχαν μπλεξίματα.

(....)

Μάρτυρας: Μετάνιωσε γενικά για την πράξη του...

Πρόεδρος: Λέτε ότι δεν είχε σοβαρότητα αυτό που σας είπε;

Μάρτυρας: Μάλιστα...
(...)
Πρόεδρος: θα μπορούσε να βιαιοπραγήσει σε βάρος οποιουδήποτε;

Μάρτυρας: Αυτοί οι χαρακτήρες θα μπορούσαν...

Πρόεδρος: Θα μπορούσε να φτάσει στο φόνο;

Μάρτυρας: Σπάνια αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στο φόνο... Έχουν πολύ καλή λεκτική επικοινωνία και μπορούν να παρασύρουν κάποιον και να τον βάλουν να κάνει μια παράνομη πράξη.

Πρόεδρος: Θα μπορούσε να αναθρέψει μόνος το παιδί. Υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του; (σ.σ. λόγω της χρήσης των ναρκωτικών).

Μάρτυρας: Θα μπορούσε να το προσέξει για λίγο. Έχουμε τοξικομανείς που προσέχουν τα παιδιά τους. Αυτοί οι χαρακτήρες δεν νομίζω ότι μπορούν να επιτεθούν σε παιδιά...

Πρόεδρος: Πώς εξηγείτε τον τεμαχισμό;

Μάρτυρας: Δεν υπάρχει βιβλιογραφία... Υπάρχουν πολλά περιστατικά...

Πρόεδρος: Δεν υπάρχει το προφίλ του ανθρώπου που έχει διαπράξει αυτή την πράξη;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Δε υπάρχει ψυχική νόσος για κάποιον που τεμαχίζει το παιδί του;

Μάρτυρας: Όχι
(....)
Εισαγγελέας: Είπατε ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει το προφίλ ανθρώπου που θα έκανε κακό στο παιδί του... Το προφίλ ανθρώπου όμως που θα τεμάχιζε...δεν είναι λίγο αντιφατικό όλο αυτό;

Μάρτυρας: Τι να πω; Ήθελε να εξαφανίσει τα στοιχεία. Στη παγκόσμια ψυχιατρική κατάσταση ψυχικών νόσων δεν υπάρχει κάτι που να λέει πως όποιος τεμαχίσει το παιδί του πάσχει από αυτό...Είναι κάτι άλλο. Έχει στο μυαλό του κάποιος ένα σχέδιο, θα κάνω αυτό για να μην πάθω εγώ κάτι.

«Πιστεύω πως κάτι έγινε και δεν μας το λένε»

«Δεν πιστεύω πως ο Σάββας είχε προμελετήσει το έγκλημα. Πιστεύω πως κάτι έγινε και δεν μας το λένε. Δεν είναι η προσωπικότητα που θα έκανε κάτι τέτοιο...» κατέθεσε ο ψυχίατρος Γιάννης Παπαδάτος ο οποίος εξέτασε τον κατηγορούμενο πατέρα της Άννυ ως δικαστικός πραγματογνώμονας.

Πρόεδρος: Πού πάει το μυαλό σας;

Μάρτυρας: Ποιος μπορεί να ξέρει... Ίσως κάτι σεξουαλικού τύπου, κάτι που κρύβεται... Αυτό είναι προσωπική μου άποψη με βάση την επιστημονική μου εμπειρία.

Πρόεδρος: Κάτι άλλο μπορεί να ήταν όπως εμπόριο οργάνων;

Μάρτυρας: Όχι.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας όταν είδε τον κατηγορούμενο στην Κέρκυρα εντόπισε αντιφάσεις στους ισχυρισμούς του.

«Ήταν σιωπηλός με τις συνθήκες θανάτου. Τον ρώτησα τι σκέφτηκε όταν είδε το πτώμα του παιδιού και μου είπε πως δεν θυμάται. Μου είπε ότι την είδε το πρωί νεκρή. Φώναξε τον Νικολάι και εκείνος του είπε ότι το παιδί ήταν νεκρό», κατέθεσε ο μάρτυρας διευκρινίζοντας πως η ψυχοπαθολογική προσωπικότητα, όπως του κατηγορούμενου, δεν έχει έλλειψη καταλογισμού. Αναφερόμενος δε στη μητέρα της Άννυ, η οποία επίσης κάθεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου είπε πως δεν ευθύνεται για τίποτα.

«Η μητέρα δεν ευθύνεται για τίποτα. Λόγω της μητέρας βρισκόμαστε εδώ πήγε στο Χαμόγελο του Παιδιού και άρχισε αυτή η αλυσίδα... Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι προφυλακισμένη, είναι θύμα της ιστορίας», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως θεωρεί «πως η μητέρα ορθώς πίστευε πως δεν θα έκανε κακό στο παιδί».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο ψυχίατρος υπογράμμισε: «Εμμέσως μου είπε πως μπορεί ο Νικολάι να έκανε κάτι στο παιδί όταν εκείνος πήγε δυο φορές στην τουαλέτα, χωρίς ωστόσο να πει κάτι πιο συγκεκριμένο. Εκτιμώ ότι ήταν εκεί ο Νικολάι, αυτή την αίσθηση έχω... Δεν μπορώ να ξέρω, όμως, ποιος άλλος ήταν εκεί. Δεν μπορώ να ξέρω αν λέει αλήθεια ή ψέματα. Ο κατηγορούμενος δικαιούται να λέει και ψέματα».

«Το αίμα είναι από τη μύτη της Άννυ»

Τους λόγους για τους οποίους το διαμέρισμα - σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα ήταν γεμάτο από το αίμα της Άννυ επιχείρησε να εξηγήσει Στανισλάβ Μπακαρτιέβ ή Σάββα παίρνοντας το λόγο, για πρώτη φορά, αμέσως μετά την κατάθεση των πραγματογνωμόνων.

«Το παιδί όταν μπήκε στο μπάνιο έπεσε και ράγισε τη μύτη του, από εκεί είναι τα αίματα. Στη συνέχεια αγόρασα ένα γιογιό για να μην ξαναμπεί στο μπάνιο» εξήγησε, νωρίτερα, ο Σάββας αναφερόμενος στις κηλίδες αίματος της μικρής που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών