Αποκαλύψεις για τα «θαλασσοδάνεια» σε ΜΜΕ και κόμματα από την διευθύντρια της ΤτΕ | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Αποκαλύψεις για τα «θαλασσοδάνεια» σε ΜΜΕ και κόμματα από την διευθύντρια της ΤτΕ

Δημοσίευση: 6:23 μ.μ. | 27/9/16
apokalypseis-gia-ta-thalassodaneia-se-mme-kai-kommata-apo-thn-dieuthyntria-ths-tte
Το πλαίσιο στο οποίο λειτουργούσαν οι τράπεζες χορηγώντας δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα αλλά και το ρόλο που είχε στην εποπτεία των κινήσεών τους η ΤτΕ, αποκάλυψε η διευθύντριά της, Σπυριδούλα Παπαγιαννίδου.

Μιλώντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ, η διευθύντρια (από το 2015) της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία Εποπτεύει τη λειτουργία των τραπεζών δήλωσε: «Εμείς ελέγχουμε και εποπτεύουμε τις τράπεζες και όχι τα δάνεια που δίνουν ξεχωριστά» για να εξηγήσει μετά πως η ΤτΕ έδινε γραπτώς και προφορικώς οδηγίες συμμόρφωσης όταν διαπίστωνε συστηματικά προβλήματα επισφαλούς δανεισμού, όπως στα δάνεια προς τα ΜΜΕ και στα κόμματα Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με την επισφαλή χορήγηση δανείων είπε «όταν διαπιστώνεται επισφαλής χορήγηση δανείων -δίχως δηλαδή τις απαιτούμενες εγγυήσεις- τότε υποχρεώνουμε τις τράπεζες να αυξήσουν τις προβλέψεις τους και εάν τα πράγματα πάνε ακόμα πιο άσχημα να τις υποχρεώσουμε να ενισχυθούν κεφαλαιακά».

Σύμφωνα με αυτήν την ομολογία της αυτή, υποχρεώνουν δηλαδή τις τράπεζες που έδιναν θαλασσοδάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα να ανακεφαλαιοποιηθούν με λεφτά του ελληνικού λαού.

Για την Attica Bank

Μιλώντας για την Τράπεζα Αττικής, η κ. Παπαγιαννίδου έκανε λόγο για σοβαρές δυσλειτουργίες.

Όπως ανέφερε η κα Παπαγιαννίδου αν και είχαν διαπιστωθεί σοβαρές αδυναμίες στη λειτουργία της Τράπεζας Αττικής, ο βασικός μέτοχος της τράπεζας, που είναι το ταμείο των μηχανικών, δεν ήταν πρόθυμος να ακολουθήσει και να εφαρμόσει τις συστάσεις της ΤτΕ.

«Όταν ο μέτοχος είναι απρόθυμος να συμμορφωθεί με τις συστάσεις, τότε έχουμε πρόβλημα και εμείς και με την εποπτεία. Από το 2012 έως σήμερα η ΤτΕ έχει ασκήσει πιέσεις προς την Τράπεζα Αττικής προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση. Ο μέτοχος ελέγχει τη διοίκηση, είναι υπεύθυνος για ό,τι γίνεται», υποστήριξε η κα Παπαγιαννίδου.

Πηγή: koutipandoras.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών