Άσκηση εκκένωσης ξενοδοχείου λόγω σεισμού στη Χερσόνησο | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Άσκηση εκκένωσης ξενοδοχείου λόγω σεισμού στη Χερσόνησο

Δημοσίευση: 6:27 μ.μ. | 26/9/16
askisi-ekkenosis-xenodochiou-logo-sismou-sti-chersoniso

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί

Άσκηση εκκένωσης ξενοδοχείου, λόγω σεισμού, που προκάλεσε κατάρρευση της τοιχοποιίας και ταυτόχρονα προκλήθηκε φωτιά
σε μέρος των εγκαταστάσεών του, θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 11 το πρωί.

Στόχος της άσκησης είναι η διασφάλιση της άρτιας οργάνωσης της ομάδας πυρασφάλειας του ξενοδοχείου και συνεπώς η διασφάλιση της ασφάλειας των πελατών και του προσωπικού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενώ για την διεξαγωγή της άσκησης θα διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους, περιμετρικά του ξενοδοχείου, από τις 10:30 πμ μέχρι και τις 11:30 πμ.

Το σενάριο της άσκησης προβλέπει την εκκένωση των χώρων του ξενοδοχείου από τους διαμένοντες και το προσωπικό, λόγω εκδήλωσης σεισμικής δόνησης, με επακόλουθο την έκρηξη από διαρροή υγραερίου και εκδήλωση φωτιάς σε διάφορα σημεία του ξενοδοχείου, καθώς και κατάρρευση τοιχοποιίας με ύπαρξη τραυματιών.

Η άσκηση θα γίνει υπό την επίβλεψη του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Ευθύμιου Λέκκα και αποτελεί πρωτοβουλία της διοίκησης του ξενοδοχείου «Creta Maris», στην Χερσόνησο, η οποία, μαζί με τους εργαζόμενους οργανώνουν την «5η διήμερη ετήσια 'Ασκηση-Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών».

Στην εκδήλωση, που άρχισε σήμερα, συμμετέχουν φορείς, μεταξύ των οποίων, η Περιφέρεια Κρήτης, ενώ παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων, φορέων, υπηρεσιών, καθώς επίσης στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, σε σύντομο χαιρετισμό του, είπε ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία μιας ιδιωτικής επιχείρησης, που σε επίπεδο πρόληψης, κάνει ένα σημαντικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση μιας φυσικής καταστροφής.

Ως Περιφέρεια, είπε, «έχουμε προχωρήσει σε συγκεκριμένο σχεδιασμό με τη συνεργασία, την συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, φορέων, βεβαίως τον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας και τους πολίτες. Η συνεργασία μας με την Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Λιμεναρχείο, Στρατό, εθελοντές, είναι άριστη και η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει με κάθε διαθέσιμο μέσο, στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, την υλοποίηση του σχεδιασμού που υπάρχει για την αντιμετώπιση ενός έκτακτου γεγονότος».

Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, θα κάνει διάλεξη με θέμα: «ΝaTech vs Hotels - Επιχειρησιακός Σχεδιασμός για την Αντιμετώπιση Σεισμών και Πυρκαγιών σε Ξενοδοχειακό Περιβάλλον».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών