Ο Αμβρόσιος έβγαλε φυλλάδιο κατά Φίλη που τον αποκαλεί...“Φίδι” (φώτο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ο Αμβρόσιος έβγαλε φυλλάδιο κατά Φίλη που τον αποκαλεί...“Φίδι” (φώτο)

Δημοσίευση: 11:02 π.μ. | 27/9/16
o-ambrosios-ebgale-fylladio-kata-filh-pou-ton-apokalei-fidi-fwto
Με ειδική αφίσα, φέιγ-βολάν και πένθιμο χτύπημα στις καμπάνες όλων των ναών του Αιγίου, αντέδρασε , ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος, στην απόφαση του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη να καταργήσει το παραδοσιακό περιεχόμενο του μαθήματος των θρησκευτικών, αλλά και για την αρνητική του στάση απέναντι στον ιστορικό ρόλο της εκκλησίας.

Στο κέντρο της πόλης και στη λαϊκή αγορά, μοιράστηκαν ειδικά φυλλάδια, στα οποία ο ιεράρχης, απευθυνόμενος προς τους πιστούς, χαρακτηρίζει το κυβερνητικό στέλεχος «ταλαίπωρο άνθρωπο, ελλειµµατικής εκπαίδευσης, άνευ παιδείας και εµπαθή σε κάθε ιερό και όσιο».

Απευθυνόμενος και πάλι προς τον Πρωθπουργό, τον καλεί να αποµακρύνει τον υπουργό του,προτού τα πράγµατα εκτραχυνθούν εξαιτίας «της αδολεσχίας και της προσβολής των θεσµών και των Ελλήνων», όπως αναφέρει.

Η τοπική Ι.Μ., θεωρεί πως ο κ. Φίλης διαρκώς δυναµιτίζει το κλίµα της επιδιωκόμενης αγαστής συνεργασίας με την Πολιτεία και δεν συµπεριφέρεται συµβατά προς το επώνυµό του.
Χαρακτηριστικό είναι το λογοπαίγνιο του ποιμενάρχη, ότι «ο Φίλης δεν είναι... Φίλος της εκκλησίας και της ορθόδοξης πίστης, αλλά Φίδι, που έτσι λειτουργεί στον κόρφο της Κυβέρνησης και της Εκκλησίας»!

o-ambrosios-ebgale-fylladio-kata-filh-pou-ton-apokalei-fidi-fwto

o-ambrosios-ebgale-fylladio-kata-filh-pou-ton-apokalei-fidi-fwto

Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος

Πηγή: pelop

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών