Χιλιάδες υπογραφές για την κατάργηση της σύμβασης του δημοσίου με τον ΟΑΣΘ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Χιλιάδες υπογραφές για την κατάργηση της σύμβασης του δημοσίου με τον ΟΑΣΘ

Δημοσίευση: 1:47 μ.μ. | 28/9/16
chiliades-ipografes-gia-tin-katargisi-tis-simvasis-tou-dimosiou-me-ton-oasth

Μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών σε διαδικτυακό δημοψήφισμα

Ομάδα πολιτών «ανέβασε» εδώ και λίγες μέρες στο ίντερνετ ένα διαδικτυακό ψήφισμα με το οποίο ζητά να καταγγελθεί άμεσα από το ελληνικό δημόσιο η σύμβαση με τον ΟΑΣΘ.

Η πρωτοβουλία για το ψήφισμα, που ήδη αριθμεί περίπου 9.200 υπογραφές και έχει ώς τελικούς αποδέκτες τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, ξεκίνησε έπειτα από την πολυήμερη επίσχεση εργασίας -για δωδέκατη ημέρα σήμερα- των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, η οποία έχει αφήσει την πόλη χωρίς λεωφορεία, ήτοι χωρίς το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς για τη Θεσσαλονίκη.

«Το πρόβλημα με τον ΟΑΣΘ δεν είναι τωρινό μόνο, τώρα είναι η πιο ακραία του εκδοχή. Προφανώς το πρόβλημα είναι δομικό, δεν είναι συγκυριακό. Θα πρέπει να δούμε ένα άλλο μοντέλο λειτουργίας» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Σπύρος Στεκούλης, που ενεργοποίησε τη διαδικτυακή αυτή κίνηση.

Ως στόχο της διαδικτυακής κίνησης περιγράφει το να τονιστεί πως «το μοντέλο λειτουργίας δεν είναι βιώσιμο, άρα πρέπει να βρούμε ένα άλλο μοντέλο».Τονίζει δε πως ο ΟΑΣΘ «δεν αφορά μόνο την πόλη της Θεσσαλονίκης, εφόσον πληρώνεται μέσω του προϋπολογισμού από όλους τους Έλληνες».

Όσο για την βαρύτητα της διαδικτυακής κίνησης αυτή γίνεται «ώστε να μια εκφράσουμε μια στάση, μια άποψη αλλά μέχρι εκεί», είπε ο εμπνευστής του διαδικτυακού δημοψηφίσματος, ενώ σημείωσε πως είναι το ελληνικό κοινοβούλιο που έχει κυρώσει την εν λόγω σύμβαση και έτσι το τι θα γίνει τη συνέχεια «θα πρέπει να το πούνε εξειδικευμένοι νομικοί».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών