Διώξεις για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Διώξεις για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση: 2:29 μ.μ. | 29/9/16
diwkseis-gia-ta-oikonomika-toy-pasok

Ασκήθηκαν σε βάρος του Ροβέρτου Σπυρόπουλου για τα κακουργήματα απιστίας και απάτης - Πόσα εκατομμύρια χρωστάει το κόμμα και πότε διογκώθηκε το χρέος

Έτσι, πλέον ο  πρωην υπεύθυνος των οικονομικων του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση, μετά τη δίωξη για κακουργηματική απιστία και απάτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν και ο μόνος που κλήθηκε ως ύποπτος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης αρνούμενος τις κατηγορίες.

Η εμπλοκή του αφορά στο χρέος των περίπου 140 εκ. ευρώ που φαίνεται να δημιουργήθηκε από το  2004 έως το 2012 και να διογκώθηκε αδικαιολόγητα επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου. Συγκεκριμένα φέρεται να υπάρχει κακοδιαχείριση  15 εκ. ευρω που υπολογίζεται πως υπήρχαν σε μετρητά στο χρηματοκιβώτιο του κόμματος την περίοδο 2007-2009 (απιστίας) ενώ έχει συναφθεί και δάνειο ύψους 5 εκ. ευρω απο την Τραπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ το 2010, με εγγύηση τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση (απάτη).

Μάλιστα για το τελευταίο σκέλος ο κ. Σπυρόπουλος κατηγορείται ότι υποσχέθηκε πως η επίμαχη εγγύηση δεν έχει δοθεί άλλου ενώ στη πραγματικότητα είχε ήδη εκχωρηθεί σε άλλες τρεις τράπεζες και πάλι για δάνεια.

Πηγή: news247

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών