Έκκληση των Γιατρών του Κόσμου για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Έκκληση των Γιατρών του Κόσμου για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Δημοσίευση: 6:27 μ.μ. | 28/9/16
ekklisi-ton-giatron-choris-sinora-gia-ta-asinodefta-prosfigopoula

Απαραίτητη η μεταφορά τους σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας με αφορμή τον βιασμό του 16χρονου

Οι «Γιατροί του Κόσμου» ήταν αυτοί που έφτασαν στον καταυλισμό της Μόριας μετά την καταγγελία του 16χρονου ότι βιάστηκε από τέσσερις ομοεθνείς του.

Όπως περιγράφεται κλιμάκιο της οργάνωσης προσήλθε στον χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου, έπειτα από σχετικό αίτημα της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Πραγματοποιήθηκε ατομική συνεδρία με ψυχολόγο των «Γιατρών του Κόσμου», κατά τη διάρκεια της οποίας ο ανήλικος δήλωσε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συνομήλικούς του, εντός του χώρου όπου φιλοξενούνται οι ασυνόδευτοι στη Μόρια.

Δεδομένης της σοβαρότητας του περιστατικού ενημερώθηκε άμεσα ο διοικητής του κέντρου, ώστε να προβεί στις δέουσες και προβλεπόμενες διαδικασίες από το νόμο και να αναζητηθεί άμεσα εναλλακτικός χώρος φιλοξενίας του ανήλικου σε μεταβατική δομή φιλοξενίας εκτός του κέντρου.

Οι «Γιατροί του Κόσμου» εκφράζουν τη λύπη τους για το περιστατικό, το οποίο «επαναφέρει επιτακτικά το ζήτημα της παρατεταμένης κράτησης των ασυνόδευτων ανηλίκων που κρατούνται στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια και των σοβαρών επιπτώσεων που επιφέρει η κράτηση στην ψυχική τους υγεία».

Η ΜΚΟ απευθύνει έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές να λάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για τη μεταφορά των ανηλίκων που παραμένουν στη Μόρια, σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας και για το σχεδιασμό και την υλοποίηση κατάλληλων πολιτικών και μέτρων προστασίας, που να διασφαλίζουν το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών, όπως η αναδοχή που εφαρμόζεται ευρέως στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών