Έκτακτη σύσκεψη στη Κρήτη για τις αποζημιώσεις από την χαλαζόπτωση | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Έκτακτη σύσκεψη στη Κρήτη για τις αποζημιώσεις από την χαλαζόπτωση

Δημοσίευση: 12:56 π.μ. | 22/9/16
ektakti-siskepsi-sti-kriti-gia-tis-apozimiosis-apo-tin-chalazoptosi

Εντός 15 ημερολογιακών ημερών οι πληγέντες αγρότες θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στον δήμο Οροπεδίου - Λασιθίου για τις αποζημιώσεις των πληγέντων αγροτών από τον ΕΛΓΑ, μετά την χθεσινή καταστροφική χαλαζόπτωση.

Την σύσκεψη, συγκάλεσε ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, με την συμμετοχή του επόπτη Φυτικού Τομέα νομού Λασιθίου Μ. Τερζάκη, του διευθυντή του περιφερειακού καταστήματος ΕΛΓΑ Κρήτης Ν. Δασκαλάκη, του πρόεδρου Αγροτικών Συνετιαρισμών του Ορ. Λασιθίου Εμμ. Σμυρνάκης και αγροτικά στελέχη.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αποτίμηση και ο καθορισμός της διαδικασίας αποζημιώσεων από την χθεσινή χαλαζόπτωση στην ευρύτερη περιοχή του Οροπεδίου.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά η καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες, καθώς επίσης τα διαδικαστικά που πρέπει να ακολουθηθούν για την έγκαιρη αποζημίωση των αγροτών. Στη σύσκεψη σύμφωνα με τον δήμο, επιβεβαιώθηκε πλήρως, η ολική καταστροφή στα οπωροκηπευτικά και στις δενδρώδεις καλλιέργειες.

Η διαδικασία για την υποβολή των αποζημιώσεων, όπως τονίσθηκε, ξεκινάει άμεσα, και καλούνται οι πληγέντες δικαιούχοι αγρότες για αποζημίωση, να καταθέσουν τις αιτήσεις του εντός δεκαπέντε ημερολογιακών ημερών. Δικαίωμα αποζημίωσης έχουν οι καλλιεργητές, οι οποίοι έχουν ασφαλίσει τις καλλιέργειες τους, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών