Ελέγχονται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ο Χρήστος Καλογρίτσας και ο γιός του | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Ελέγχονται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ο Χρήστος Καλογρίτσας και ο γιός του

Δημοσίευση: 10:09 π.μ. | 20/9/16
elegchonte-gia-forodiafigi-ke-xeplima-vromikou-chrimatos-o-christos-kalogritsas-ke-o-gios-tou

Εντοπίστηκαν αποκλίσεις άνω των 20 εκατομμυρίων μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων του κατασκευαστή

Στο επίκεντρο ερευνών για τις λίστες φοροδιαφυγής, που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2015,
βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας και ο γιός του Ιωάννης –Βλαδίμηρος Καλογρίτσας.

Σε βάρος του Χρήστου Καλογρίτσα έχει σχηματιστεί δικογραφία η οποία αφορά φοροδιαφυγή ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και βρίσκεται, ήδη, στο στάδιο παραπομπής σε δίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις έρευνες εντοπίστηκαν αποκλίσεις άνω των 20 εκατομμυρίων μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων του κατασκευαστή. Ο κ. Καλογρίτσας έχει κληθεί να δικαιολογήσει τα ποσά και στην περίπτωση που το κάνει θα απαλλαγεί.

Μια δεύτερη δικογραφία εκκρεμεί σε ανακριτή και αφορά τον Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα , τον υπερθεματιστή μιας από τις 4 τηλεοπτικές άδειες. Σε βάρος του, σύμφωνα με πληροφορίες, ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου 4 εκατομμυρίων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Και σε αυτή την περίπτωση οι αρμόδιες αρχές φέρονται να εντόπισαν αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.

Ωστόσο, οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Καλογρίτσα να έχει πληρώσει το ποσό που του αναλογούσε ώστε να μπορέσει να πάρει φορολογική ενημερότητα και να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις άδειες. Όπως λένε αρμόδιες πηγές , η πληρωμή του ποσού οδηγεί σε απαλλαγή του από το ποινικό σκέλος.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών