Εθνική αρμοδιότητα η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, ξεκαθαρίζει η Κομισιόν | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Εθνική αρμοδιότητα η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, ξεκαθαρίζει η Κομισιόν

Δημοσίευση: 6:11 μ.μ. | 27/9/16
ethnikh-armodiothta-h-diadikasia-adeiodothshs-twn-kanaliwn-ksekatharizei-h-komision
Η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών είναι εθνική αρμοδιότητα, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της
Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του επιτρόπου Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Γκίντερ Έτινγκερ σχετικά με το θέμα.

Ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές διαδικασίες και πως η πρώτη αφορά την παροχή αδειών περιεχομένου σε τηλεοπτικά κανάλια και η δεύτερη τη ρυθμιστική αρχή τηλεποινωνιών. Για την πρώτη διαδικασία είπε ότι «δεν υπάρχει πλαίσιο που να έχει εναρμονιστεί σε επίπεδο ΕΕ και ως εκ τούτου τα κράτη-μέλη είναι ελεύθερα να επιλέξουν τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών σύμφωνα με τις εθνικές προδιαγραφές».

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι «η πρώτη (διαδικασία) αφορά στην αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών για παροχή περιεχομένου και επ’ αυτού, δεν υπάρχει εναρμονισμένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο πλαίσιο. Συνεπώς, τα κράτη-μέλη είναι ελεύθερα να καθορίζουν το καθεστώς των αδειών σύμφωνα με τις εσωτερικές τους διαδικασίες και υπό την προϋπόθεση σεβασμού των αρχών που θέτουν οι Συνθήκες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της αρχής της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών».

«Η δεύτερη διαδικασία αφορά στην αυτονομία της ρυθμιστικής αρχής και επί του θέματος αυτού ο Επίτροπος Oettinger βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές και η επικοινωνία αυτή συνεχίζεται», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Πηγή: koutipandoras.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών