Φίλης: Το Υπουργείο βλέπει μπροστά | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Φίλης: Το Υπουργείο βλέπει μπροστά

Δημοσίευση: 10:35 μ.μ. | 22/9/16
filhs-to-ypoyrgeio-vlepei-mprosta

"Τα γεγονότα έχουν καταγραφεί στην ιστορία και τη λαϊκή συνείδηση. Δεν χρειάζεται να αναλωθούμε σε μια ιδεολογική αντιπαράθεση για το παρελθόν" αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, προβαίνοντας σε διευκρινίσεις

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, επανήλθε με δήλωσή του, διευκρινίζοντας πως μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, "αναφέρθηκε σε δύο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας, την Κατοχή και τη χούντα, και στον αρνητικό ρόλο που διαδραμάτισαν κορυφαίοι παράγοντες της επίσημης Εκκλησίας.

"Τα γεγονότα έχουν καταγραφεί, στην ιστορία και τη λαϊκή συνείδηση. Δεν χρειάζεται να αναλωθούμε σε μια ιδεολογική αντιπαράθεση για το παρελθόν" αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Σημειώνει ότι το ζητούμενο είναι "να βρούμε σημεία συνεννόησης για να βγει η χώρα από την κρίση, να βελτιωθεί στο σύνολό της η εκπαίδευση και να αναμορφωθεί το μάθημα των Θρησκευτικών, ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες κοινωνικές και παιδαγωγικές προκλήσεις. Χωρίς κινήσεις αντιπερισπασμού, που ενισχύουν τον αναχρονισμό".

Κλείνοντας αναφέρει ότι το Υπουργείο "βλέπει μπροστά, προσηλωμένο στις αξίες της σύγχρονης, ανεξίθρησκης ανοικτής και δημοκρατικής παιδείας".

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος που βρίσκεται σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη για το μάθημα των θρησκευτικών, ζητώντας να ενημερωθεί το Κοινοβούλιο, απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση τόμο για τη δράση της Εκκλησίας στην Κατοχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Φίλης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra μετά τον "ιερό πόλεμο" που του κήρυξε η Εκκλησία για το μάθημα των θρησκευτικών, είχε επιρρίψει ευθύνες στην εκκλησία για τη στάση της την περίοδο της κατοχής και της χούντας,  διερωτώμενος με «ποιο μέρος ήταν η Εκκλησία και που ήταν στη Χούντα και στην Κατοχή».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών