«Φωνάζει ο κλέφτης» απαντά το Μαξίμου στη ΝΔ για την Τράπεζα Αττικής | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

«Φωνάζει ο κλέφτης» απαντά το Μαξίμου στη ΝΔ για την Τράπεζα Αττικής

Δημοσίευση: 5:09 μ.μ. | 24/9/16
fwnazei-o-klefths-apanta-to-maksimou-sth-nd-gia-thn-trapeza-attikhs
Με τη λαϊκή ρήση «φωνάζει ο κλέφτης…», απάντησαν κυβερνητικές πηγές στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία για τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής προς τον επιχειρηματία κ. Καλογρίτσα.

Όπως τονίζουν από το Μαξίμου, τα επισφαλή δάνεια είχαν δοθεί από την Τράπεζα πριν από το 2015, όταν στην Αττικής ήταν διορισμένα πρόσωπα, συνεργάτες στελεχών της σημερινής ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Για μία ακόμα φορά η Νέα Δημοκρατία βιάζεται. Και δεν μπορεί να κατανοήσει τι ακριβώς αποκαλύπτει η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την Αττικής. Τα επισφαλή δάνεια δόθηκαν από την τράπεζα πριν από το 2015, τότε που ήταν διορισμένοι στην Αττικής συνεργάτες των στελεχών της σημερινής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», υπογράμμισαν οι κυβερνητικές πηγές.

Στην ανακοίνωσή της νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία ανέφερε πως «Η Κυβέρνηση των κ. Τσίπρα - Παππά - Καμμένου είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη στον ελληνικό λαό.

Το πόρισμα – καταπέλτης της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) που εστάλη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης, αποδεικνύει ότι στην Τράπεζα Αττικής υπήρχαν σημάδια έντονης κακοδιαχείρισης και συστημικής ανεπάρκειας.

Πέραν των πολύ σημαντικών άλλων ευρημάτων, αναδεικνύονται και οι προνομιακές σχέσεις που απολάμβανε ο ένας από τους τέσσερις νέους καναλάρχες, που αποτελούν την επιτομή της διαπλοκής».

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση υπογράμμιζε πως «Από την ημέρα που ο κ. Τσίπρας ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, το πιστοδοτικό όριο του κ. Καλογρίτσα πολλαπλασιάστηκε με αποτέλεσμα να λάβει δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ορισμένα εκ των οποίων φαίνεται ότι συνδέονται με την προσπάθειά του να πάρει μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Είναι ο ίδιος εργολάβος που παίρνει το ένα δημόσιο έργο μετά το άλλο από τον κ. Σπίρτζη. Υπενθυμίζουμε ότι η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού έχει ανακηρύξει από τις 9 Σεπτεμβρίου τους τέσσερις οριστικούς υπερθεματιστές χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί πλήρης και ενδελεχής έλεγχος πόθεν έσχες, όπως ο νόμος και η προκήρυξη απαιτούν.

Οι ευθύνες για την Κυβέρνηση και προσωπικά για τον κ. Τσίπρα, είναι βαρύτατες. Η σιωπή του όμως είναι εκκωφαντική και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Δεν μπορεί πλέον ο κ. Τσίπρας να κρύβεται πίσω από τον υπουργό - καναλάρχη κ. Παππά».

Πηγή: koutipandoras.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών