Η αποστροφή του Θεοδωράκη που προκάλεσε αντιδράσεις και η αφοπλιστική απάντηση του Νίκου Βούτση | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Η αποστροφή του Θεοδωράκη που προκάλεσε αντιδράσεις και η αφοπλιστική απάντηση του Νίκου Βούτση

Δημοσίευση: 7:43 μ.μ. | 28/9/16
h-apostrofh-tou-theodwrakh-pou-prokalese-antidraseis-kai-h-afoplistikh-apanthsh-tou-nikou-boutsh
Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης για την Παιδεία εξαιτίας μιας αποστροφής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο Θεοδωράκης ανέφερε συγκεκριμένα κατά την ομιλία του απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές: «μην νομίζετε ότι η άρνηση των μη κρατικών πανεπιστημίων είναι αριστερά. Σας πρόλαβε η Χούντα». Μάλιστα τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο όταν ο επικεφαλής του Ποταμιού πρόσθεσε ότι «μόνο οι χουνταίοι απαγόρευσαν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας άρχισαν να φωνάζουν «ντροπή» με τον Θεοδωράκη να τους κατηγορεί για υποκρισία λέγοντάς τους ότι «στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία».

Στον Σταύρο Θεοδωράκη απάντησε τελικά από έδρας ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, υπενθυμίζοντας ότι το 1972 και το 1973 μία από τις θρυαλλίδες του φοιτητικού κινήματος ήταν η αποκάλυψη των σχεδίων της Χούντας για δύο ξενόγλωσσα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Πηγή: http://www.koutipandoras.gr/article/h-apostrofh-toy-oeodwrakh-poy-prokalese-antidraseis-kai-afoplistikh-apanthsh-toy-nikoy-boytsh

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών