Καλάβρυτα: Πολυμέτωπη αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για Φίλη... ακόμα και στο δήμαρχο | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Καλάβρυτα: Πολυμέτωπη αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για Φίλη... ακόμα και στο δήμαρχο

Δημοσίευση: 5:07 μ.μ. | 25/9/16
kalabryta-polymetwph-antepithesh-tou-syriza-gia-filh-akoma-kai-sto-dhmarxo
Με αφορμή την επίθεση εναντίον του Υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη ο ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων, σε ανακοίνωσή του επιτίθεται κατά συλλόγων Καλαβρυτινών, χωρίς ν΄αφήνει στο απυρόβλητο και τον δήμαρχο Γ. Λαζουρά.

Αναφέρει αναλυτικά:

"Τιμούμε τη συνεισφορά του απλού κλήρου της εκκλησίας στους διαχρονικούς αγώνες του λαού μας για ελευθερία, πρόοδο και δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα όμως ιστορικό γεγονός που αποτελεί βαθιά πεποίθηση είναι και ότι η δεσποτοκρατούμενη εκκλησία διαχρονικά, έπαιξε αρνητικό ρόλο ταυτιζόμενη με καθεστωτικές νοοτροπίες, τόσο στα δύσκολα χρόνια της κατοχής όσο και την περίοδο της χούντας.

Πόσο μάλλον σήμερα σε κρίσιμες για τη χώρα στιγμές, παρακολουθώντας την αντίδραση της απέναντι σε όλες τις προσπάθειες του Υπ. Παιδείας σχετικά με την εναρμόνιση της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σύγχρονα κοινωνικά και επιστημονικά δεδομένα. Προκαλεί δε και έκπληξη αυτή η ενορχηστρωμένη επίθεση ενάντια στις δηλώσεις του Ν. ΦΙΛΗ από μερίδα Καλαβρυτινών συλλόγων αλλά και τον δήμαρχο Καλαβρύτων ο οποίος δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία όταν χρειάστηκε να στεγαστούν πρόσφυγες στο δήμο μας.

Μήπως άραγε συντάσσονται και με την πρόσκληση του Αμβροσίου εκπροσώπου των πεπαλαιωμένων αντιλήψεων και της συντήρησης, να χτυπήσουν και στα Καλάβρυτα οι καμπάνες για την αλλαγή του προγράμματος του μαθήματος των θρησκευτικών;

Η υπεύθυνη και συντεταγμένη πολιτεία είναι σε θέση και έχει την ανάλογη εξουσία από και για το λαό προκειμένου να μπορεί να χειριστεί χωρίς εξωτερικές, αντιεπιστημονικές και αναχρονιστικές παρεμβάσεις στην πολιτική ζωή της χώρας αποπνεόμενες από τη συντήρηση, την ολιγαρχία και κάθε λογής κατεστημένο το οποίο συνεχώς και διαχρονικά καπηλεύεται την πρόοδο του λαού μας επιδιώκοντας να τον εγκλωβίσει σε θρησκοληπτικά ή μικροπολιτικά δεσμά.

Πάγια και διαχρονική θέση της αριστεράς είναι ο ενεργός διαχωρισμός του κράτους από τον εναγκαλισμό της εκκλησίας και την ουσιαστική εκκοσμίκευση της κοινωνίας, την προώθηση της ανεξιθρησκίας και της πολυπολιτισμικότητας στη χώρα μας".

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών