Κατρούγκαλος: Να μην λεγόμαστε Αριστερά αν δεν αναστρέψουμε την απορύθμιση των εργασιακών | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Κατρούγκαλος: Να μην λεγόμαστε Αριστερά αν δεν αναστρέψουμε την απορύθμιση των εργασιακών

Δημοσίευση: 2:44 π.μ. | 30/9/16
katroygkalos-na-mhn-legomaste-aristera-an-den-anastrepsoyme-thn-aporyomish-twn-ergasiakwn

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε στην εθνική αντιπροσωπεία ότι «αν δεν μπορέσουμε αναστρέψουμε την απορύθμιση εργασιακών δεν πρέπει να λεγόμαστε Αριστερά, κι αυτό είναι το διακύβευμα»

«Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να αναστρέψουμε την απορύθμιση των εργασιακών για πρώτη φορά στη διάρκεια της εξαετίας» εκτίμησε ο υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα, τόνισε πως «έως το τέλος του έτους προσπαθούμε να βρούμε τρόπο, κρατώντας ίδιο ύψος δαπάνης, να εξορθολογήσουμε το σύστημα».

Σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις ο Γιώργος Κατρούγκαλος παρέπεμψε, όπως και η Επιτροπή «Σοφών» στην επίμαχη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αναμένεται περί τα τέλη Οκτωβρίου. «Ό,τι κι αν αποφασίσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα το σεβαστούμε» είπε, υποστηρίζοντας πως «σε κάθε περίπτωση αν χρειαστεί αλλαγή νόμου θα γίνει με πλήρη διασφάλιση των εργαζομένων». «Είναι αντίθετος ο ελληνικός νόμος στην κοινοτική οδηγία; αν το αποφασίσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα πρέπει να τον αλλάξουμε, αλλά είπα ότι σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε προστατεύουμε τα δικαιώματα εργαζομένων» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ο υπουργός επέμεινε ότι η κυβέρνηση δεν έχει μειώσει τις αναπηρικές συντάξεις.

"Το μέτωπο του ασφαλιστικού έχει κλείσει από την πρώτη αξιολόγηση και δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά, ό,τι κι αν λέει ή ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", δήλωσε εξάλλου την Πέμπτη το πρωί στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας.

Τόνισε πως οι αξιώσεις του Ταμείου στο ασφαλιστικό δεν υποστηρίζονται ούτε από τους ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι δεν ζητούν επανέναρξη της διαπραγμάτευσης για το ζήτημα. "Το ΔΝΤ θα χτυπιέται κάτω γιατί δεν του αρέσει, αλλά (το ασφαλιστικό) δεν αλλάζει", είπε.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών