Κατρούγκαλος: Προσπαθούμε να βρούμε λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Κατρούγκαλος: Προσπαθούμε να βρούμε λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ

Δημοσίευση: 6:46 μ.μ. | 17/9/16
katroygkalos-prospaooyme-na-broyme-lysh-gia-ton-edoeap

Την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά και την επίσημη κατάργηση του αγγελιόσημου την Παρασκευή

Ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στους δημοσιογράφους εξέφρασε την έκπληξή του για την χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ σχετικά με «τη δήθεν αιφνίδια κατάργηση του
αγγελιοσήμου». Όπως είπε «προσπαθήσαμε να σώσουμε το αγγελιόσημο ως έναν οιωνεί εργοδοτικό πόρο. Δεν μπορέσαμε, όμως, να το πετύχουμε αυτό στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Πετύχαμε, όμως, το εξής: Αντί, όπως ζητούσαν, η κατάργηση του αγγελιοσήμου να ισχύσει από τον Μάιο, να έχουμε μία παράταση, μέχρι τον Ιούλιο, ώστε να γίνει αυτό που πάντα επιδιώκαμε με συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων στον Τύπο αφενός μεν αυτό να επεκταθεί σε κατηγορίες που σήμερα δεν αφορούσε αφετέρου δε, αντί να είναι νομοθετημένος και υποχρεωτικός κοινωνικός πόρος, τον οποίο οι δανειστές απαιτούν να καταργηθεί, να γίνει ένας συμφωνημένος πόρος, μέσω της εθελοντικής συμφωνίας εργοδοτών-εργαζομένων».

«Ζητήσαμε μία παράταση της κατάργησης αρχικά έως τον Ιούλιο και σε δεύτερη φάση, έως τις 15 Σεπτεμβρίου» πρόσθεσε. «Είχα ενημερώσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι αυτή ήταν η τελευταία παράταση και επομένως, δεν πρόκειται ούτε για σοκ, ούτε για αιφνίδιο θάνατο» κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, την ερχόμενη Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εκπροσώπων των εργοδοτών και των εργαζομένων στον Τύπου, προκειμένου να εξεταστούν οι πιθανές λύσεις.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών