Κεφαλαιακές, διοικητικές και δικαστικές εξελίξεις στην Αttica Bank | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Κεφαλαιακές, διοικητικές και δικαστικές εξελίξεις στην Αttica Bank

Δημοσίευση: 1:04 μ.μ. | 19/9/16
kefalaiakes-dioikhtikes-kai-dikastikes-ekselikseis-sthn-attica-bank
Εν αναμονή του πορίσματος της ΤτΕ στην Εισαγγελία για τον τρόπο που δόθηκαν τα δάνεια της Attica Bank, επιχειρείται η ολοκλήρωση της κεφαλαιακής ενίσχυσης, υπό το πρίσμα μιας νέας διοίκησης

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στην αγορά η δημοσιοποίηση του πορίσματος που τις επόμενες ημέρες καταθέτει η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), σχετικά με τον έλεγχο που πραγματοποίησε από κοινού με τον Eνιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) στην Αttica Bank.

Οι πρώτοι ψίθυροι έχουν αρχίσει και στα “πηγαδάκια” φουντώνει η συζήτηση και η ονοματολογία…. Ονόματα γνωστών επιχειρηματιών από διάφορους κλάδους που είχαν κατά καιρούς την εύνοια των διαφόρων διοικήσεων της Attica Bank και παρέλασαν στους διαδρόμους της για να δουν να εγκρίνονται δάνεια ενός... ιδεατού για τα μέτρα τους, παράλληλου και άμεσα συνδεόμενου των κομματικών μηχανισμών και των πολιτικών γνωριμιών, τραπεζικού συστήματος.

Εδώ και μήνες, οι εποτπικές αρχές, δηλαδή, η Τράπεζα της Ελλάδος μαζί με τον SSM προέβησαν σε έναν αρκετά ενδελεχή έλεγχο – έρευνα στα αρχεία και τους φακέλους της Τράπεζας, βάζοντας στο μικροσκόπιο τόσο τα δανειακά χαρτοφυλάκια όσο και τις διαδικασίες της πρόσφατης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, αποτέλεσμα της οποίας ήταν βέβαια η ισχυροποίηση και ενίσχυση του δείκτη κεφαλαιακής της επάρκειας, στο 17,6%.

Το αμέσως προσεχές διάστημα το πόρισμα με τα συμπεράσματα που ενδέχεται να κρύβουν έως και εκπλήξεις για ονόματα που εμπλέκονται σε τραπεζικό δανεισμό, με σαφώς ακατάλληλα τραπεζικά κριτήρια, θα παραδοθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, στις εισαγγελικές Αρχές.

Άγνωστο πώς , πότε και ποιούς θα βαρύνουν οι ευθύνες, ούτως ή άλλως, οι διοικήσεις πήγαν κι ήρθαν.... Σήμερα, το τιμόνι της Τράπεζας ως μη εκτελεστικός πρόεδρος θα κρατάει ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, μετά την έγκριση που θα λάβει και στην αυριανή γενική συνέλευση της Τράπεζας.
Διευθύνων σύμβουλος, αναμένεται να αναλάβει εκτός απροόπτου, ο κ. Θεοδ. Πανταλάκης, του οποίου έχει γίνει σοβαρή προσέγγιση για τη θέση. Αν όλα βουν καλώς, αύριο θα γίνει το πρώτο ΔΣ στην  Αttica Bank υπό το δίδυμο Ρουμελιώτη- Πανταλάκη.

Και «τρέχοντας» κυριολεκτικά, η νέα διοίκηση θα προσπαθήσει να κλείσει το θέμα της έκδοσης ομολογιακού δανείου ύψους 70 εκατ ευρώ προκειμένου να ολοκληρώσει την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, τα ίδια κεφάλαια της Τράπεζας είναι 681 εκατ ευρώ.

Αν υπάρξει και ενδιαφέρον από ξένα funds- σήμερα θα φανεί αυτό- τα ομόλογα θα ανταλλαχθούν με ενέχυρο κόκκινα δάνεια της Τράπεζας. Συνολικά οι επισφάλειες ξεπερνούν το 57% και οι προβλέψεις, χωρίς τις εξασφαλίσεις, καλύπτουν το 51%, Για ένα συνολικό χαρτοφυλάκιο δανείων, ύψους 2,8 εκατ ευρώ μετά από προβλέψεις.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών