Τσίπρας - Στουρνάρας: Όλα καλά (βίντεο) | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Τσίπρας - Στουρνάρας: Όλα καλά (βίντεο)

Δημοσίευση: 8:40 μ.μ. | 17/9/16

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου

«Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον διοικητή της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα
και προσθέτουν πως «κανένας δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παρέμβει στο έργο της. Όπως δήλωσε και ο διοικητής της ΤτΕ, καμία σκιά δεν υπάρχει ούτε υπήρξε στη θεσμική σχέση της κυβέρνησης με την ΤτΕ».

«Εργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος σε μια φάση που αρχίζουν να εμφανίζονται θετικά σημάδια, όπως η μείωση κόκκινων δανείων, η σταδιακή επιστροφή των καταθέσεων και σαφής ένδειξη ανάκαμψης της οικονομίας».

Σχολιάζοντας τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Στουρνάρα, η κυβερνητική πηγή ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Στουρνάρα, υπογράμμισε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στον ανεξάρτητο ρόλο του διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας, καθώς και στο ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται σκιές στη θεσμική συνεργασία ανάμεσα στα δύο μέρη».

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής μου

Εξερχόμενος από την συνάντηση, ο κ. Στουρνάρας τόνισε «Η σύζυγός μου, με την οποία ζω 40 χρόνια, αισίως φέτος συμπληρώσαμε 40 χρόνια, θα μπορούσα να σας διαβεβαιώσω ότι είναι το πιο έντιμο ειλικρινές, δημιουργικό και στοργικό άτομο που υπάρχει στον πλανήτη αυτό. Έχει σπιλωθεί εδώ και πολύ καιρό με την ιστορία αυτή, υπερασπίζεται τον εαυτό της μονή της, με τον ικανό συνήγορό της, και θα συνεχίσει να το κάνει».

Αφού ξεκαθάρισε πως αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να βάλει σκιές στις σχέσεις της ΤτΕ με την κυβέρνηση, υπογράμμισε πως «Όχι δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής μου».

«Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία» είπε ο κ. Στουρνάρας αναφερόμενος στην συζήτηση που έγινε με τον πρωθυπουργό, ενώ στην ερώτηση αν θα χαρακτήριζε καλές τις σχέσεις της Τραπέζης της Ελλάδος με την κυβέρνηση, επεσήμανε ότι οι σχέσεις δεν είχαν χαλάσει ποτέ.Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, μετά την εισαγγελική έρευνα στην εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου – Στουρνάρα, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης των διαφημιστικών δαπανών του ΚΕΕΛΠΝΟ. ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε επικοινωνήσει με δική του πρωτοβουλία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον είχε ενημερώσει για την εξέλιξη .

Στην επικοινωνία εκείνη, Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Στουρνάρας είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο στη Μπρατισλάβα, αμέσως μόλις το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις του πρωθυπουργού.

Δύο ημέρες πριν τις εξελίξεις στην Attica Bank είχαν κινητοποιηθεί οι εισαγγελείς

Το «ημερολόγιο» των κινήσεων της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι οι διαδικασίες για έρευνα στα γραφεία της κ. Νικολοπούλου – Στουρνάρα δόθηκαν δύο ημέρες  πριν την απόφαση του κ. Στουρνάρα να μην δεχθεί τη νέα διοίκηση της Attica Bank. Έτσι οι εισαγγελικές εντολές αποδείκνυαν πως τα δύο ζητήματα που επιχειρήθηκε να συσχετιστούν ήταν παντελώς ανεξάρτητα μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα, στις 13 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την περασμένη Τρίτη, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, έδωσε εντολή στην επίκουρο εισαγγελέα Διαφθοράς Αγγελική Τριανταφύλλου προκειμένου να πραγματοποιηθεί έρευνα για στοιχεία που αφορούσαν συμφωνίες του ΚΕΕΛΠΝΟ με πρόσωπα και εταιρίες. Πρόκειται συγκεκριμένα για συμφωνίες οι οποίες δεν βρέθηκαν στα αρχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τους ελέγχους.

Μια ημέρα μετά, δηλαδή στις 14 Σεπτεμβρίου, η εισαγγελέας Διαφθοράς, ζήτησε από τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ, να την ενημερώσει για την πορεία των ερευνών. Την ίδια ημέρα ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης έδωσε εντολή στην Οικονομική Αστυνομία να προχωρήσει σε έρευνα σε εταιρίες, ώστε να βρεθούν στοιχεία και συγκεκριμένα συμβάσεις που δεν υπήρχαν στα αρχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η εντολή του εισαγγελέα Σέβη υλοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, με την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας να μην περιορίζεται στη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, αλλά να επεκτείνεται και σε άλλες επιχειρήσεις. Βάσει των παραπάνω στοιχείων, προκύπτει ότι η πορεία που ακολούθησαν οι εισαγγελικοί λειτουργοί και οι εντολές για έρευνα σε γραφεία εταιριών μεταξύ των οποίων και αυτής της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, προηγήθηκαν τον αποφάσεων για την Attica Bank.

Πηγή: koutipandoras

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών