Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον πόνο των προσφύγων | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον πόνο των προσφύγων

Δημοσίευση: 1:41 π.μ. | 25/9/16
maksimoy-o-k-mhtsotakhs-prospathei-na-ekmetalleytei-ton-pono-twn-prosfygwn

Για μικροκομματικές σκοπιμότητες κάνουν λόγο πηγές της κυβέρνησης σχολιάζοντας την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το προσφυγικό και την παρουσία του Αλ. Τσίπρα στην Αυστρία

Αναφερόμενοι σε όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζουν ότι «Ο κ. Μητσοτάκης για μικροκομματικούς λόγους προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον πόνο και τη δυστυχία των προσφύγων αλλά και το βάρος που σήκωσαν και σηκώνουν οι κάτοικοι των νησιών μας», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και σημειώνουν πως η προσφυγική κρίση είναι μία «παγκόσμια και ευρωπαϊκή κρίση» και καμία χώρα «δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνη της και ιδιαίτερα εάν αυτή είναι η χώρα πρώτης υποδοχής. Η Ελλάδα έχει υποστεί το μεγαλύτερο βάρος αυτής της παγκόσμιας κρίσης».

«Καλό θα είναι ο κ. Μητσοτάκης να κατανοήσει ότι εκείνο που προέχει είναι να υλοποιηθούν όλες οι διεθνείς και διμερείς συμφωνίες, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου, να προχωρήσει η διαδικασία του relocation», υποστηρίζουν και προσθέτουν «Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα θέλει να κάνει δηλώσεις για το μεταναστευτικό καλό θα είναι να ενημερωθεί για το τι διημείφθη στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών, όπου το μεταναστευτικό ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης. Και, βέβαια, να διαβάσει τις σχετικές ομιλίες και δηλώσεις του Πρωθυπουργού σε ΟΗΕ και Βιέννη! Είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ουσιαστικός και πιο προσεκτικός».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών