Μαρινόπουλος: Αυτή είναι η συμφωνία για την εξαγορά | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μαρινόπουλος: Αυτή είναι η συμφωνία για την εξαγορά

Δημοσίευση: 11:29 μ.μ. | 28/9/16
marinopoylos-ayth-einai-h-symfwnia-gia-thn-eksagora

Τα κείμενα που την απαρτίζουν και οι 218 σελίδες με όλες τις πληροφορίε - Στα 1, 46 δισ. τα χρέη της Μαρινόπουλος ΑΕ

Υπεγράφη, το βράδυ της Τετάρτης, η συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος ΑΕ,
η οποία αναρτήθηκε σε ασφαλή ιστοσελίδα και από το πρωί της Πέμπτηςοι προμηθευτές που έχουν ήδη συναινέσει στο "κούρεμα" των οφειλουμένων από την Μαρινόπουλος ΑΕ κατά 50%, θα πρέπει να την υπογράψουν.

Το ΑΠΕ δημοσίευσε  κατά αποκλειστικότητα τα τέσσερα κείμενα εξυγίανσης, που αφoρούν τις εταιρείες Μαρινόπουλος ΑΕ, Πειραικόν ΑΕ, Ξυνός ΑΕ και Express M AE, καθώς και τις φόρμες που πρέπει να συμπληρώσουν οι συναινούντες πιστωτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο της συμφωνίας αποτελείται από 218 σελίδες. Με βάση αυτήν προκύπτει ότι το σύνολο των οφειλών της Μαρινόπουλος ΑΕ ανέρχεται στα 1,46 δισ. ευρώ και ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο όμιλος της Carrefour αποδέχθηκε "κούρεμα" που υπερβαίνει το 92% και από οφειλή ύψους 147 εκατ. Ευρώ δέχθηκε να πάρει μόνο περίπου 11,5 εκατ. Ευρώ.

Τώρα πλέον, μετά την υπογραφή της συμφωνίας η Μαρινόπουλος ΑΕ, η Σκλαβενίτης ΑΕΕ και οι τράπεζες αποδύονται σε αγώνα ταχύτητας προκειμένου, εαν είναι δυνατόν, έως το μεσημέρι της Παρασκευής να έχουν αποσπάσει την έγγραφη συναίνεση των πιστωτών και το σχέδιο να έχει κατατεθεί στο δικαστήριο με βάση τις διατάξεις του άρθρου 106 β και θ του πτωχευτικού κώδικα.

Στόχος των τριών μερών είναι να οριστεί τακτική δικάσιμος εντός του Οκτωβρίου.


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών