Μαθήτρια έφτασε μέχρι το χειρουργείο λόγω bullying | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Μαθήτρια έφτασε μέχρι το χειρουργείο λόγω bullying

Δημοσίευση: 11:36 π.μ. | 20/9/16
mathitria-eftase-mechri-to-chirourgio-logo-bullying

Η απίστευτη ιστορία στα Ιωάννινα για τα πεταχτά αφτιά

Συγκλονίζει η καταγγελία μιας μητέρας της οποίας η ανήλικη κόρη της αναγκάστηκε να βρεθεί στο χειρουργείο μετά το καθημερινό bullying που δεχόταν επί σχεδόν δύο χρόνια
από μαθητή μεγαλύτερης τάξης στο Δημοτικό Σχολείο, όπου φοιτούσε, σύμφωνα με το epirus-tv-news.

«Το κορίτσι χειρουργήθηκε στις 07/01/16 στην ΩΡΛ Κλινική του νοσοκομείου Χατζηκώστα λόγω αφεστώτων ώτων.

Το χειρουργείο πραγματοποιήθηκε λόγω της μεγάλης ψυχολογικής πίεσης που δεχόταν το παιδί από τους συμμαθητές της στο σχολείο λόγω δυσμορφίας των πτερυγίων της» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιατρική γνωμάτευση.

mathitria-eftase-mechri-to-chirourgio-logo-bullying2
Η μητέρα καταγγέλει ότι η κόρη της, μαθήτρια την περασμένη χρονιά της Δ΄ Δημοτικού υποχρεώθηκε φέτος να αλλάξει σχολείο εξαιτίας Bullying που δεχόταν σχεδόν σε καθημερινή βάση από συμμαθητή της, χωρίς ο Διευθυντής του σχολείου να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα.

Οι γονείς προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα χρησιμοποιώντας όλα τα ανθρωπίνως δυνατά μέσα, όμως η ανταπόκριση από το σχολείο ήταν μικρή έως ανύπαρκτη.

Το κοριτσάκι επί μια σχολική χρονιά ζούσε έναν εφιάλτη χωρίς κανείς -εκτός από την οικογένειά της -να μπορεί να την βοηθήσει.

Στα έγγραφα της αλληλογραφίας  φαίνεται το τι αντιμετώπιζε καθημερινά το παιδί ,που είχε σαν αποτέλεσμα η οικογένεια να αναγκαστεί εν καιρώ κρίσης να προστρέξει σε πλαστικό χειρουργό, για να διορθώσει τη δυσμορφία της στα αυτιά.

Όπως αναφέρει η μητέρα του κοριτσιού, σε επιστολή της προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, μόλις το κοριτσάκι επέστρεψε στο σχολείο μετά την επέμβαση για ένα διάστημα τα πράγματα ήταν ήρεμα, όμως μετά την πάροδο κάποιου χρονικού διαστήματος τα πράγματα έγιναν ξανά ίδια και το παιδί επέστρεφε από το σχολείο σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια πηγή, το κορίτσι αρνείτο να επιστρέψει στο σχολείο. Όμως τελικά οι γονείς της την έπεισαν να επιστρέψει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του συγκεκριμένου ιστοτόπου, το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε δραστικά από το σχολείο εξαιτίας φερόμενων φιλικών σχέσεων με την οικογένεια του παιδιού που ασκούσε το bullying.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών