Νεαρή εκβίαζε 21χρονο με δημοσίευση προσωπικών στιγμών του σε social media | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Νεαρή εκβίαζε 21χρονο με δημοσίευση προσωπικών στιγμών του σε social media

Δημοσίευση: 11:46 π.μ. | 22/9/16
neari-ekviaze-21chrono-me-dimosiefsi-prosopikon-stigmon-tou-se-social-media

Ζητούσε 10.000 ευρώ για να μην προχωρήσει στη δημοσίευση

Δικογραφία τακτικής δικαιοδοσίας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, σχηματίστηκε σε βάρος 23χρονης Πολωνής
, η οποία κατηγορείται για εκβίαση και κατ' εξακολούθηση παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα σε βάρος 21χρονου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του 21χρονου, σύμφωνα με την οποία, άγνωστο άτομο, αφού τον προσέγγισε και συνομιλούσε μαζί του μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, του γνωστοποίησε πως έχει στην κατοχή του προσωπικό του φωτογραφικό υλικό και απαίτησε το ποσό των 10.000 ευρώ, προκειμένου να μη το δημοσιεύσει στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, ο νεαρός κατήγγειλε ότι το άτομο αυτό δημοσίευσε το επίμαχο φωτογραφικό υλικό σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και σε οικείους του, μέσω εφαρμογής αποστολής προσωπικών μηνυμάτων της προαναφερόμενης ιστοσελίδας.

Από την αστυνομική διαδικτυακή έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της 23χρονης. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία της, σε περιοχή της Πελοποννήσου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών